Volg de deelnemers op hun reis naar het podium

Stage Your Voice

Stage Your Voice 2021 is begonnen

Volg de zeven talenten, ieder met een heel eigen geluid en met een tomeloze ambitie om de wereld een beetje mooier maken.

Volg de deelnemers de komende maanden via Instagram.

Van idee naar performance

In november en december vond een intensieve scouting van deelnemers plaats. We bezochten verschillende Haagse roc's en introduceerden Stage Your Voice bij ruim 150 studenten door middel van diverse muzikale workshops.

Na de pitchronde in februari bleven er twaalf deelnemers over die zich gingen klaarstomen voor de audities. Zij kregen daarbij begedleiding van professionals, die hen coachten op het gebied van tekstschrijven, componeren, presentatietechnieken, zang- en pianolessen. Daarnaast deden ze als groep mee aan inspiratiesessies van artiesten als DI-RECT en Pat Smith.

Inspiratiesessie met Bas en Tim van DI-RECT
Coachsessie Alicia
"Als twintigjarige jongvolwassen vrouw vind ik het belangrijk dat de wereld mijn verhaal en dat van vele anderen hoort. De straat zou ook voor meisjes en vrouwen veilig moeten zijn"

- Myrthe

De audities

Op woensdag 14 april vonden de audities plaats. Zeven deelnemers wisten de jury te overtuigen van hun boodschap door een verpletterende performance. Zij gaan deze zomer optreden met musici van het Residentie Orkest.

Coaching en videoclip

Voor de zomer trekken de jongeren hun performance, met behulp van hun coaches, helemaal strak. We koppelen ze aan arrangeurs en componisten. In mei/juni repeteerden Alicia, Myrthe en Hacer al met de musici. Met Alicia en Mythe namen we zelfs al de videoclip op. Komende maanden doen we dat ook met de overige vijf én gaan ze allemaal het podium op unieke plekken in de stad.

Volg de deelnemers de komende maanden op instagram

“Ik ben opgegroeid in de Haagse wijk Transvaal. Het is een wijk met grote uitdagingen. Mensen gedragen zich respectloos naar elkaar en de omgeving. Ik weet dat het ook anders kan.”

Hacer, deelnemer Stage Your Voice 2021