Jouw bezoek aan het orkest

Welkom in Amare!

Een nieuw onderkomen in het culturele hart van Den Haag én een nieuwe chef-dirigent luiden het seizoen 2021/2022 in als een paukenslag. Vanaf september opent het nieuwe cultuurcomplex Amare haar deuren. Kom genieten in onze nieuwe zalen van de prachtigste muziek door het Residentie Orkest.

BESTELINFORMATIE

Een concert bezoeken in Amare of de Nieuwe Kerk? Hier vind je alle informatie over het kopen van je kaarten. 

Kaarten kopen

Online
Online kaarten kopen is makkelijk, veilig en snel. Het kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Je hebt bij het bestellen van kaarten maximaal 20 minuten de tijd om de betaling af te ronden. Hierna vervalt je bestelling, ook als je toch de betaling na 20 minuten afrondt.

Telefonisch
Het is mogelijk telefonisch kaarten te kopen of te reserveren. Wij sturen je dan een link die je binnen 5 dagen moet betalen en sturen dan je e-tickets op. Als je de kaarten op wil halen bij het bespreekbureau rekenen wij € 2 per order. Je kunt hier alleen met pin of creditcard betalen. 


Openingstijden bespreekbureau

Bespreekbureau Amare en Nieuwe Kerk
Locatie: Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag
Telefonisch:  (070) 88 00 333
E-mail: kassa@amare.nl

 

 Bespreekbureau*

 Telefonisch

 maandag

 gesloten

 gesloten

 dinsdag

 13.00 - 18.00 uur

 13.00 - 18.00 uur

 woensdag

 gesloten

 13.00 - 18.00 uur

 donderdag

 gesloten

 13.00 - 18.00 uur

 vrijdag

 13.00 - 18.00 uur

 13.00 - 18.00 uur

 weekend

 gesloten

 gesloten

* de bespreekbureaus in het Zuiderstrandtheater en in de Centrale Bibliotheek zijn gesloten. Vanaf 15 juni hebben we een verkoopbalie in de Nieuwe Kerk. Bezoekers die tickets willen kopen met de Ooievaarspas kunnen ook telefonisch contact met ons opnemen. 


Betaalmogelijkheden

iDeal
Voor e-tickets per mail rekenen wij geen extra kosten. Voor papieren kaarten rekenen wij €3,50 administratiekosten per order.

Bankoverschrijving
Je ontvangt een factuur van Stichting Amare. Deze factuur dien je binnen twee weken te betalen. Als je je e-mailadres hebt ingevuld ontvang je de factuur. Nadat je betaling verwerkt is ontvang je (per e-mail) de kaarten. De levertermijn na betaling van de tickets bedraagt 5 tot 10 werkdagen. Wij rekenen €3,50 administratiekosten per order.

Creditcard
Controleer of je huidige adresgegevens bekend zijn bij je creditcardmaatschappij. Het opgegeven creditcardnummer dient op naam en adres te staan van de besteller.

Betalen met een Podium Cadeaukaart
Nadat je je kaarten geselecteerd hebt kan je voor de Podium Cadeaukaart als betaalmiddel kiezen. Vul vervolgens het nummer en de pincode in (en betaal evt. het resterende bedrag met een andere betaalwijze).
Let op: je kan online maar met één Podium Cadeaukaart per bestelling betalen. Bij het bespreekbureau kan je wel met meerdere Podium Cadeaukaarten tegelijk betalen.

Betalen met de Theater- en Concertbon
Helaas is de papieren Theater-en Concertbon (de voorloper van de Podium Cadeaukaart) niet direct via een online bestelling te gebruiken. Wil je de bon gebruiken bij een aankoop? Neem dan contact op met ons bespreekbureau.

Betalen met een Tegoedbon
Nadat je je kaarten geselecteerd hebt kies je voor 'Tegoedbon' als betaalmiddel.
Vul vervolgens de vouchercode in die op je bon staat (en betaal evt. het resterende bedrag met een andere betaalwijze).
Als de prijs van je kaartje(s) lager is dan het bedrag op je tegoedbon, blijft het restant gewoon op je tegoedbon staan.

In Amare en in de Nieuwe Kerk kun je alleen met pin betalen.

Doneer nu!

Wil je ons helpen om deze spannende tijd goed door te komen? Het Residentie Orkest kan niet zonder jouw steun!

Tarieven

Vanaf 15 juni start de kaartverkoop voor concerten in Den Haag tot en met december 2021.

Vanaf 1 juni is er een exclusieve pre-sales voor vaste bezoekers van het Residentie Orkest. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijk bericht.

Kaartprijzen Amare Concertzaal
Parterre & Loges + 1e balkon € 35,-
1e orkestring + 2e balkon € 27,50
2e orkestring € 20,-

Kaartprijzen Nieuwe Kerk
Alle plaatsen € 30 euro

(incl. garderobe en drankje voor/na concert)

We hopen vanaf januari 2022 onder normale omstandigheden onze concerten te kunnen hervatten.

Kaartverkoop voor de tweede helft van seizoen 21/22 start in november 2021.

KORTINGEN

Begin je weekend goed met het Residentie Orkest! Topmusici van internationale faam als Jan Willem de Vriend, Narek Hakhnazaryan, Mei-Ann Chen, Nicholas Collon en natuurlijk onze chef-dirigent Anja Bihlmaier brengen de mooiste, indrukwekkendste en ontroerendste symfonische muziek van de afgelopen twee eeuwen. Van Beethoven tot Mahler en van Schubert tot een heuse wereldpremière. Mis niets met het vrijdagavond-abonnement van het Residentie Orkest.

Reserveer in een keer alle vrijdagavondconcerten met 20% korting!

Prijzen Vrijdagavondavond-abonnement, Amare Concertzaal
Parterre, loge of eerste balkon € 168,00
Eerste orkestring of tweede balkon € 132,00
Tweede orkestring € 96,00

(incl. garderobe en drankje voor/na concert)

Op 15 juni start de verkoop van het vrijdagavond-abonnement met concerten tot en met december 2021.

Vanaf 1 juni is er een exclusieve pre-sales voor vaste bezoekers van het Residentie Orkest. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijk bericht.

We hopen vanaf januari 2022 onder normale omstandigheden onze concerten te kunnen hervatten. Abonnementenverkoop voor de tweede helft van seizoen 21/22 start naar verwachting in november 2021.

EEN VEILIG CONCERTBEZOEK

De veiligheid van onze gasten en musici staat voorop. Daarom hebben we de nodige maatregelen getroffen voor een prettig bezoek aan onze concerten in Amare.  

Om jouw bezoek in verband met het coronavirus zo veilig mogelijk te laten verlopen, volgen het Residentie Orkest en Amare de richtlijnen van de Rijksoverheid. Voordat je naar Amare komt en tijdens jouw bezoek aan een concert, vragen we je een aantal zaken in acht te nemen. Samen waarborgen wij jouw en onze gezondheid.  

Toegang alleen met een geldig coronatoegangsbewijs 

Alle bezoekers van 13 jaar en ouder hebben voor toegang tot Amare en onze concerten, naast een ticket, een geldige QR-code van het coronatoegangsbewijs nodig. Alle bezoekers worden gescand bij de hoofdingang van Amare.  Vanaf 14 jaar wordt het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs gecontroleerd. 

Hoe kom je aan een geldige QR-code op je telefoon of op papier?

Beperkte capaciteit, veilig naast elkaar 

In overeenstemming met de richtlijnen van de Rijksoverheid mogen wij tweederde van het maximaal aantal gasten welkom heten in de foyers en Concertzaal. Op dit moment gaan wij bij de meeste concerten uit van zo’n 600 tot 1000 beschikbare plaatsen in de Concertzaal (max. capaciteit 1500 plaatsen) en ongeveer 175-200 plaatsen in de Nieuwe Kerk (max. capaciteit 344 plaatsen). Tijdens de dubbele concerten op vrijdagavond en zondagmiddag breiden we de capaciteit van de Concertzaal langzaam uit om een veilige doorstroom van het publiek te waarborgen. 

Voor de concerten vanaf 25 september 2021 worden alle bezoekers  gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs. Het is niet meer verplicht om anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. 

Bezoek aan Amare 

De deuren van Amare gaan 45 minuten voor aanvang van het concert open. Amare is een groot gebouw, daarom adviseren we je om ruim op tijd te komen. 

Bij binnenkomst is er kaartcontrole en een corona check waarna een publieksmedewerker je verder instrueert over de routing en placering.  

Eenmaal plaatsgenomen in de zaal is het de bedoeling dat je blijft zitten tot het einde van het concert. Na afloop verlaat je op uitnodiging de zaal. 

Tot eind december 2021 duren alle concerten ongeveer een uur en zijn zonder pauze zodat we tweemaal per middag of avond kunnen spelen. 

Meer weten over de maatregelen rondom je bezoek aan Amare en de Nieuwe Kerk?

Garderobe en pauzedrankje 

De garderobe is geopend en bij het kaartje inbegrepen. Tot eind december 2021 zijn de concerten zonder pauze en krijg je voorafgaand aan het concert een gratis drankje aangeboden in de foyers. De bars zijn na afloop gesloten. 

Eind oktober 2021 openen de deuren van twee horecagelegenheden in Amare.. Op de derde verdieping vind je de Stadskantine. Daar kun je de hele dag terecht voor koffie, lunch of een dagmenu in het gezelschap van de musici, dansers, studenten en medewerkers van Amare. Op de begane grond, bij de Spui-ingang van het gebouw, vind je de tweede horecagelegenheid. Ook hier kun je voor koffie, lunch en diner terecht met zoveel mogelijk natuurlijke en lokale ingrediënten, wereldgerechten en theatermenu’s.  

Placering 

Tot eind december 2021 zijn alle concerten ongeplaceerd. Dat betekent dat het niet mogelijk is van tevoren een vaste plaats te reserveren. We doen dit om onze bezoekers zo optimaal mogelijk over de zaal te kunnen verdelen met inachtneming van de coronamaatregelen. Wel kun je kiezen in welk zaaldeel je wilt zitten: parterre/loge, 1e balkon, 1e orkestring, 2e balkon of 2e orkestring. Bij binnenkomst ontvang je instructies van een publieksmedewerker en word je een plaats aangewezen. In de Nieuwe Kerk is de keuze voor een bepaald zaaldeel helaas niet mogelijk. 

In de zaal geldt de anderhalve meter afstand niet en kan het betekenen dat je direct naast een andere bezoeker moet plaatsnemen. In de zaal zitten alleen bezoekers met een coronatoegangsbewijs. We gaan er van uit dat het voor de concerten vanaf januari 2022 wel weer mogelijk is om van tevoren een stoelnummer te kiezen. 

Ventilatie en kledingkeuze 

In Amare wordt 100% buitenlucht ingeblazen en wordt er geen lucht hergebruikt door middel van recirculatie. Door het goede ventileren voelt het iets kouder aan dan normaal. We vragen je om hiermee rekening te houden bij je kledingkeuze voor een comfortabel bezoek aan de concertzaal.  

Schoon, sanitair en meubilair 

In Amare wordt gezorgd voor een schoon ontvangst. Voorafgaand aan de concerten en voorstellingen worden de zalen, foyers en overige ruimtes grondig schoongemaakt. Deurklinken, leuningen, tafels, toiletten en andere oppervlakken worden extra vaak gereinigd. 

Veilig betalen 

In Amare hanteren we een pin only-beleid. Zo kunnen we je sneller en veiliger van dienst zijn. Bij de kassa en in de foyers is het alleen mogelijk om contactloos te betalen. 

Heb je vragen over jouw concertbezoek? Bekijk of jouw vraag tussen de veelgestelde vragen zit of neem contact op met de kassa via (070) 88 00 333 of kassa@amare.nl.

Naar verwachting kunnen we vanaf januari 2022 onze concerten onder normale omstandigheden voortzetten. Kaartverkoop voor concerten in het voorjaar start 16 november 2021. Vanaf 2 november start de pre-sale voor vaste bezoekers van het Residentie Orkest. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijk bericht. 

 

Wij wensen je een fijn concert bij het Residentie Orkest in Amare! 

Geen Starter en Instrumententuin

In verband met de coronamaatregelen kunnen de Starter voorafgaand aan vrijdagavond- en zondagmiddagconcerten en de Instrumententuin na afloop van familieconcerten helaas nog niet doorgaan. Vanaf januari 2022 en als de situatie het toelaat nemen we deze activiteiten weer op in onze programmering.

Bereikbaarheid

Amare is vanaf september 2021 hét nieuwe theater- en congrescentrum van Nederland. Met vier theaterzalen biedt Amare een zee aan ruimte voor concerten, voorstellingen, evenementen en congressen tot wel 4500 bezoekers.

Adres
Spui 150
2511 DG Den Haag

Dé kamermuziek huiskamer van het Residentie Orkest. De Nieuwe Kerk is een kerkgebouw aan het Spui in het centrum van Den Haag. Na een grondige renovatie is de kerk omgetoverd tot een intieme plek om te genieten van prachtige concerten.

Adres

Nieuwe Kerk
Spui 175
2511 BM Den Haag