Stage Your Voice deelnemer

Hacer

"We moeten er samen iets van maken hier in de wijk."

- Hacer

Waarom zou je je eigen wijk vernielen?

We moeten er samen iets van maken hier in de wijkVoor de pitchronde van Stage Your Voice wist ik meteen dat ik iets wil betekenen voor mijn wijk, Transvaal. Het is een typische achterstandswijk en er zijn veel problemen, daar moet verandering in komen. Wat het meest opvalt als je door de wijk loopt, is al het vuil op straat. Plastic zakjes, pakjes drinken, blikjes, maar ook grofvuil en andere rommel. Er zijn ook altijd veel hangjongeren die troep maken, schreeuwen, samengevat weinig respect hebben voor de mensen of hun leefomgeving. Ik loop er altijd met grote boog omheen, het voelt nooit helemaal veilig.

Een paar maanden geleden was Transvaal in het nieuws met de avondklokrellen. Ik hoorde het buiten gebeuren en zag op mijn telefoon wat er aan de hand was. Ik word daar echt verdrietig en boos van, maar ik begrijp het vooral niet. Waarom zou je dat doen, je eigen wijk vernielen, je eigen buurt.

Liefelijke muziek, harde boodschap

Mijn doelgroep is niet per se alleen jongens en meiden in Transvaal. Zwerfvuil bijvoorbeeld is in heel Nederland een probleem. Ik wil mensen daarover aan het denken zetten, de omgeving waarin we wonen, creëren we zelf. We moeten er samen iets van maken. Ik kan dit niet in m’n eentje oplossen, heb hier iedereen voor nodig.

Van klassieke muziek weet ik eigenlijk niet zo veel. Nooit echt naar geluisterd. Verder luister ik van alles, in allerlei talen. Thuis luistert iedereen zijn eigen muziek, alleen mijn moeder zet weleens iets op, Koerdische muziek. Ik denk dat bij mijn spoken word rustige muziek heel goed werkt. Had bij auditie een random nummer met piano en viool van YouTube gehaald dat me wel aansprak, ik vind die mix heel mooi. Het liefelijke steekt lekker af tegen de harde dingen die ik ga zeggen

Volg Hacers weg naar het podium

Hacer (17) woont al haar hele leven in Transvaal, een Haagse wijk met de nodige uitdagingen. Ze maakt zich boos om het vele vuil op straat, het gevoel van onveiligheid en het gebrek aan respect voor elkaar. Met haar spoken word wil ze jongeren en hun ouders de ogen openen.