Over het
Residentie Orkest

Onze visie

Onze muziek inspireert, start dialoog, brengt verwondering, vertelt geschiedenis en stimuleert reflectie op de actualiteit. Met onze muziek spelen we een belangrijke rol in het bereiken en verbinden van alle inwoners en bezoekers van Den Haag. Het Residentie Orkest matcht perfect met Den Haag; de internationale, diplomatieke, politieke en koninklijke stad aan zee. Wij bieden een muzikale belevenis van topkwaliteit met een avontuurlijk en dynamisch karakter.

Onze muziek, liveoptredens en educatieve programma’s verbinden, dagen uit, verrassen en laten je genieten. Onze artistieke interpretatie van muziek creëert dat unieke moment waarbij muziek, soms al eeuwenoud, ineens weer helemaal van nu is. Het orkest is altijd op zoek naar de relevantie van muziek op een eigentijdse, jonge en frisse manier.

Maak kennis met de musici en de dirigenten van het RO

Ontmoet het orkest

Voor de liefhebbers & ontdekkers

We bieden een muzikale beleving voor alle inwoners en bezoekers van Den Haag. Voor liefhebbers, nieuwe bewoners, professionals, van jong tot oud. We laten je genieten van prachtige klanken in een sfeervolle omgeving. Of ga mee op avontuur tijdens concerten in de wijken, laagdrempelige concerten als Masterclassics en Symphonic Junction of concerten tijdens Iftar en Divali. En ontdek hoe mooi en veelzijdig symfonische muziek is.

Een leven lang leren

Educatieve activiteiten en talentontwikkeling om kinderen, jongeren en volwassenen te betrekken, enthousiasmeren en inspireren. Dit doen we op basis- en middelbare scholen, als wel bij het begeleiden van toekomstige professionals (studenten Koninklijk Conservatorium) maar ook tijdens workshops, inleidingen, Starters en Instrumententuinen.

Visitekaartje voor Den Haag

We zijn het visitekaartje voor de stad Den Haag: het residentiële toporkest als gastheer tijdens feestdagen, officiële gebeurtenissen en bijeenkomsten. We bieden hospitality en events op maat voor de (internationale) diplomatieke en zakelijke markt.

Haags

We zijn van, voor, in, en vanuit de stad Den Haag. Daarmee zijn we verbonden met de positie die Den Haag in Nederland en de wereld inneemt: koninklijke stad aan zee, stad van vrede en recht, diplomatenstad en maatschappelijk geëngageerde stad. We zijn verbonden met zowel de hoogopgeleide, internationale bestuurlijke kringen als met de haarvaten van de stad. We kennen de stad, hebben een verbindende functie en gebruiken die functie om de stad nog mooier te maken.

Inspirerend

Werkelijke inspiratie komt van goede voorbeelden: mensen die het laten zien op het podium. Spelen in en onderdeel uitmaken van het Residentie Orkest, betekent dat je op het hoogste niveau klassieke muziek maakt, en mogelijk maakt. Muziek is het instrument, maar niet het eindpunt. We zetten mensen aan tot denken, tot actie, en gaan voor de grootste idealen. Samenwerken. Realiseren. Enthousiasme. Passie. Altijd beter. Initiëren. Ambities. Dat zijn de bouwstenen van inspiratie. En dus een belangrijke bouwsteen van ons DNA.

Gastvrij

Gastvrij gaat over iemand welkom heten. Iemand een fijn gevoel geven. Betrekken. Service bieden. Maar meer nog gaat het over iemand meenemen in de prachtige wereld die muziek creëert. Grenzen wegnemen en mensen de juiste informatie op het juiste moment op de juiste manier aanreiken, zodat die wereld van hen wordt. Mensen bij de hand nemen en zich thuis laten voelen. Inclusiviteit bieden. En het gaat over verbindingen slaan. Over samenwerken. Over onderdeel zijn van een groter geheel. Samenwerken is voor een orkest, naast individuele kwaliteit, de sleutel tot gastheerschap.
"Het Residentie Orkest is op alle gebieden vernieuwend […]. Er klinkt nu een fris, alert en gretig ensemble."

- De Volkskrant

Dé plek voor talent

Wil jij onderdeel zijn van ons talentvolle orkest? We zijn regelmatig op zoek naar nieuw talent!

Naam instelling:
Stichting het Residentie Orkest

RSIN:
002869226

Rekeningnummer:
NL18 RABO 0128 7623 81

KvK nummer:
41152170

Bekijk het Standaardformulier Publicatieplicht ANBI >>

Raad van Toezicht Residentie Orkest

Henk Breukink (voorzitter)
David Blackmon (lid en voorzitter audit committee)
Juliëtte Dufornee (lid)
Johan Gijsen (lid)
Bianca Maasdamme (lid)
Mahanaïm Singadji (lid)