Muziekeducatie voor het basis- en voortgezet onderwijs

Leren met het RO

De kracht van muziek

Meedoen, ervaren en zelf muziek maken met de musici van het orkest: dát is muziekeducatie bij het Residentie Orkest Den Haag. We voeren leerlingen mee in de symfonische wereld van grote componisten, prachtige klanken en bevlogen muzikanten. Een wonderlijke wereld die verrast, verrijkt en inspireert.

Met een opvallend breed educatief aanbod wakkeren onze bevlogen musici de nieuwsgierigheid van de leerlingen aan. We verbreden hun muzikale kennis, leren ze nieuwe vaardigheden en stimuleren hun creativiteit.

Geregeld kruipen introverte leerlingen tijdens onze lessen uit hun schulp en durven de stoere jongeren hun gevoelige kant te tonen.

We bieden zowel grotere projecten als losse lessen, met activiteiten op of buiten school. Bovendien kun je kiezen uit een kant-en-klaar of een volledig op maat gemaakt programma. Ons educatieprogramma sluit uiteraard aan bij de onderwijsdoelen van het basis- & voortgezet onderwijs, in het bijzonder bij die van muziek.

Basisonderwijs

Speciaal voor het basisonderwijs bieden wij schoolvoorstellingen en workshops aan met de leukste muziek voor leerlingen.

Voortgezet Onderwijs

Onze workshops voor de boven- & onderbouw passen precies in een lesuur. Wil je iets bijzonders in de klas? We doen ook maatwerk.

International Schools

There is no language barrier in music! Our concerts and workshops are also available for international schools.

Neem contact op