Stage Your Voice deelnemer

Henno

"Ik ontdekte dat ik mijn kleding en gedrag al aanpas om nare reacties te voorkomen."

- Henno

Oh dit, ja dit gebeurt

"Vlak bij mijn huis is een veldje waar meestal jongens rondhangen. Ik besefte op een gegeven moment dat ik altijd rechterop ga fietsen als ik daar langskom, me stoerder en breder maak. Ook als ik alleen door Den Haag zou fietsen, zou ik dat waarschijnlijk doen. Soort automatische zelfbescherming. Als ik door de stad loop met vriendinnen, krijg ik dagelijks dingen naar m’n hoofd als: homo en faggot. Ik kijk er niet meer van op. Dit zijn vaak groepen jongens, maar ook wel individuen die voorbijfietsen. ‘Waarom’ denk ik dan. Wat schiet jij ermee op om dit te roepen? Liep laatst met een meisje door de stad toen zoiets gebeurde. Zij schrok heel erg en ik zei: Oh dit, ja dit gebeurt."

"Met coach Paula Udondek heb ik gebrainstormd over welke stijl nummer bij mij zou passen. We kwamen uit op de stijl van Lily Allen. Vrolijke melodieën, maar keiharde boodschappen. “Fuck you, fuck you very very much”, heerlijk! Wilde in eerste instantie te veel zeggen in een paar minuten. Inmiddels is mijn nummer samen te vatten in een zin van het nummer: Karen, won’t you mind your own damn business?"

Forceer je opvattingen niet op andere mensen

"Karen is al jaren een begrip, vooral in de Verenigde Staten. Er zijn talloze filmpjes en memes waarin de typische Karen belachelijk wordt gemaakt. Urban dictionary beschrijft Karen als: ‘Middle aged woman, typically blonde, makes solutions to others' problems an inconvenience to her although she isn't even remotely affected.’ Ik heb in de kerk weleens te maken gehad met een Karen die het nodig vond om te benoemen dat homoseksualiteit niet mag volgens de Bijbel. Ok, Karen."

"Als jij met dertig katten thuis de Bijbel wilt lezen, doe lekker je ding. Ik ga je niet tegenhouden. Waarom zou je mij wel willen beperken? Karen staat voor mij symbool voor de typische Karen, maar eigenlijk voor iedereen die het nodig vindt om zich te bemoeien met het leven van andere mensen. Bij die mensen mag mijn nummer aankomen. De boodschap: forceer je opvattingen niet op andere mensen. Stop daarmee. Heel vet om met zo’n goed orkest te mogen spelen. Dankzij de geweldige musici gaat het nummer sowieso binnenkomen bij mensen. Karen, beware."

Volg Henno op zijn reis naar het podium!

Henno (19) roept met zijn nummer mensen op om anderen in hun waarde te laten. Hij kan er niet bij dat mensen hun opvattingen opdringen en ongevraagd commentaar leveren op wie hij is. Als LHBTQ+ jongere heeft hij daar dagelijks op straat mee te maken.