Programmaboekje

Mahler 9

vrijdag 28 april
20:00 uur

Programma

Biografieën

Residentie Orkest Den Haag
Orkest
Jaarlijks bereik van ruim 40.000 scholieren, volwassenen en amateurmusici in educatieve projecten. Onderdeel hiervan is The Residents, waarmee het orkest honderden kinderen uit Haagse wijken in contact brengt met klassieke muziek.
Antony Hermus
Dirigent
Chef-dirigent Belgian National Orchestra, vaste gastdirigent Noord Nederlands Orkest, artistiek adviseur Nationaal Jeugdorkest en vaste gastdirigent Opera North (Leeds).

Fun fact

Gustav Mahler 

(Kalište, 7 juli 1860 – Wenen, 18 mei 1911) 

Mahler is eenmaal in Den Haag geweest. Op 2 oktober 1909 wandelde hij over het Scheveningse strand. Dat was echter geen succes. “De troosteloze eenzaamheid van de in de mist verdwijnende zee en de kleurloze, gesloten hotels maakten Mahler nerveus”, zo vertelt een ooggetuige. 

Vandaag in het orkest

Naomi Bach

1e Viool
In het orkest speel ik het liefst grote werken, zoals symfonieën van Mahler en Bruckner. Ik zou elke maand wel een Mahlersymfonie willen spelen, ze zijn allemaal prachtig en toch heel verschillend. En uitdagend om te spelen, in elk geval nooit saai! Mijn favoriet is Mahlers Negende symfonie, de uitvoering met Gergiev door het London Symphony Orchestra vind ik heel mooi en heb ik ook zelf met dit orkest gespeeld. 

Justyna Briefjes

2e Viool
Mijn moeder speelde viool en als ik ’s avonds in mijn bed lag en haar hoorde oefenen begreep ik niet hoe je uit zo’n mooi uitziend instrument muziek kon toveren.

Timothy Dowling

Trombone
Ik kom uit een muzikaal gezin en begon op negenjarige leeftijd met trompet, maar wilde eigenlijk trombone of tuba spelen. Maar ik was te klein om daarmee te beginnen. Op mijn elfde mocht ik overstappen op trombone en ben ik lid geworden van een brassband in de stad waar wij toen woonden.

Help Den Haag aan muziek!

Steun ons en help alle inwoners van Den Haag te bereiken en te verbinden met onze muziek.

Bekijk alle programmaboekjes

Zit u in de zaal?

Houd rekening met uw buren en zet de helderheid van uw scherm omlaag.