Muziekeducatie voor het

Voortgezet Onderwijs

GO R.O. XL

Het perfecte educatieve uitje voor je klas? Kom bij een repetitie kijken in ons gloednieuwe cultuurcomplex Amare! Dit maken je leerlingen niet snel weer mee.

Met een opvallend breed educatief aanbod wakkeren onze bevlogen musici de nieuwsgierigheid van de leerlingen aan. We verbreden hun muzikale kennis, leren ze nieuwe vaardigheden en stimuleren hun creativiteit.

Geregeld kruipen introverte leerlingen tijdens onze lessen uit hun schulp en durven de stoere jongeren hun gevoelige kant te tonen. We bieden zowel grotere projecten als losse lessen, met activiteiten op of buiten school. Bovendien kun je kiezen uit een kant-en-klaar of een volledig op maat gemaakt programma.

Wij bieden een breed aanbod van muzikale workshops speciaal gericht op middelbare scholieren. Onze professioneel getrainde musici moedigen de leerlingen aan om hun nieuwsgierigheid en creativiteit de vrije loop te laten.

Onze workshops zijn altijd interactief: geen lezingen maar meedoen en muziek maken! We geven zowel workshops op school als op locatie, bijvoorbeeld bij de repetitie van het orkest, in het theater en zelfs in het Kunstmuseum. De workshops zijn eenvoudig aan te vragen, het hele jaar door.


"Wij kwamen op bezoek bij het orkest met onze talentklassen muziek en volgden de Go R.O. XL. Wat een manier voor leerlingen om eens aan andere instrumenten te snuffelen."

RUDOLF DRAIJER, DOCENT MUZIEK

TEYLINGEN COLLEGE SECTOR LEEUWENHORST, NOORDWIJKERHOUT

"Ze worden echt gepakt door de enthousiaste docenten. Ook na en tijdens het bezoek aan het orkest kijken ze hun ogen uit. Een ideale manier om hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren!"

RUDOLF DRAIJER, DOCENT MUZIEK

TEYLINGEN COLLEGE SECTOR LEEUWENHORST, NOORDWIJKERHOUT

"Ieder jaar gaan we met onze vierdeklassers naar het Residentie Orkest om de instrumenten van het orkest niet alleen te zien en te horen, maar ook te voelen en uit te proberen. Een groot feest en een waardevolle ontdekking voor onze leerlingen. Er gaat een wereld voor ze open! "

CLAIRE VAN KEMPEN, DOCENT MUZIEK

ASHRAM COLLEGE

Neem contact op

Muziekeducatie op maat gemaakt

Onze workshops zijn op maat gemaakt voor het voortgezet onderwijs.

Ontzorgen van leerkrachten

Van instrumenten tot bladmuziek. Wij regelen alles voor je.

Unieke kans

Unieke kans om achter de schermen van een professioneel orkest te kijken. Dit maken je leerlingen niet vaak mee.

Verrijkend programma

Een bijzondere toevoeging aan culturele lessen.