Muziekeducatie voor het

Voortgezet Onderwijs

Met een opvallend breed educatief aanbod wakkeren onze bevlogen musici de nieuwsgierigheid van de leerlingen aan. We verbreden hun muzikale kennis, leren ze nieuwe vaardigheden en stimuleren hun creativiteit.

Geregeld kruipen introverte leerlingen tijdens onze lessen uit hun schulp en durven de stoere jongeren hun gevoelige kant te tonen. We bieden zowel grotere projecten als losse lessen, met activiteiten op of buiten school. Bovendien kun je kiezen uit een kant-en-klaar of een volledig op maat gemaakt programma.

Wij bieden een breed aanbod van muzikale workshops speciaal gericht op middelbare scholieren. Onze professioneel getrainde musici moedigen de leerlingen aan om hun nieuwsgierigheid en creativiteit de vrije loop te laten.

Onze workshops zijn altijd interactief: geen lezingen maar meedoen en muziek maken! We geven zowel workshops op school als op locatie, bijvoorbeeld bij de repetitie van het orkest, in het theater en zelfs in het Kunstmuseum. De workshops zijn eenvoudig aan te vragen, het hele jaar door.

Bezoek een concert

Dit schooljaar spelen wij de voorstelling Na De Oorlog op school!

“De indringende muziek voert je mee het verhaal in, alsof je in een film stapt”, aldus Robert. “Dit helpt om het verhaal van mijn ouders zo goed mogelijk door te geven aan volgende generaties. Wat zij hebben meegemaakt laat zien waar antisemitisme, uitsluiting en discriminatie toe kunnen leiden. Ook nu nog!” 

Een meeslepend familieverhaal over moed en hoop, dat leerlingen (muzikaal) weet te raken. 

Kom bij ons langs om met de klas een concert te beleven. Van onderbouw tot examenklas muziek, wij zijn in staat om voor alle leerlingen een unieke ervaring te bieden. Aan onze concerten voegen we graag een workshop op maat toe.

Bekijk onze agenda, zoek een concert uit en neem direct contact met ons op om te boeken of voor advies. We helpen graag!

"Wij kwamen op bezoek bij het orkest met onze talentklassen muziek en volgden de Go R.O. XL. Wat een manier voor leerlingen om eens aan andere instrumenten te snuffelen."

RUDOLF DRAIJER, DOCENT MUZIEK

TEYLINGEN COLLEGE SECTOR LEEUWENHORST, NOORDWIJKERHOUT

"Ze worden echt gepakt door de enthousiaste docenten. Ook na en tijdens het bezoek aan het orkest kijken ze hun ogen uit. Een ideale manier om hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren!"

RUDOLF DRAIJER, DOCENT MUZIEK

TEYLINGEN COLLEGE SECTOR LEEUWENHORST, NOORDWIJKERHOUT

"Ieder jaar gaan we met onze vierdeklassers naar het Residentie Orkest om de instrumenten van het orkest niet alleen te zien en te horen, maar ook te voelen en uit te proberen. Een groot feest en een waardevolle ontdekking voor onze leerlingen. Er gaat een wereld voor ze open! "

CLAIRE VAN KEMPEN, DOCENT MUZIEK

ASHRAM COLLEGE

Neem contact op

Muziekeducatie op maat gemaakt

Onze workshops zijn op maat gemaakt voor het voortgezet onderwijs.

Ontzorgen van leerkrachten

Van instrumenten tot bladmuziek. Wij regelen alles voor je.

Unieke kans

Unieke kans om achter de schermen van een professioneel orkest te kijken. Dit maken je leerlingen niet vaak mee.

Verrijkend programma

Een bijzondere toevoeging aan culturele lessen.