Op bezoek bij het Orkest

Go R.O.

\
Onderwijsniveau
onderbouw
Eigenschappen
workshop
Amare - 1 x 2 uur - €150 per klas

Een interactief bezoek van een of meerdere klassen aan het Residentie Orkest. De ochtend begint met een inleiding door een musicus uit het orkest. Daarna krijgen de leerlingen opdrachten mee en mogen ze luisteren bij een repetitie van het orkest. Ze zitten vlakbij de musici, waardoor ze een bijzonder inkijkje krijgen in hoe een orkestrepetitie in zijn werk gaat. Na de repetitie wordt nabesproken wat de leerlingen gezien en gehoord hebben. Wat viel er op? We sluiten af met een workshop over musiceren, dirigeren en componeren. Aan het eind van Go R.O. hebben de leerlingen meer inzicht in hoe een groot symfonieorkest werkt.

Combineren is mogelijk!

Wist je dat het het mogelijk is om de les te combineren met andere educatieve activiteiten van ons? Je kunt op die manier een opeenvolging van activiteiten door één of meerdere leerjaren van de school maken. We denken graag mee. Voor alle activiteiten is betalen met cultuurkaart mogelijk.

"Wat een manier voor leerlingen om eens aan andere instrumenten te snuffelen. Ze worden echt gepakt door de enthousiaste docenten. Ook na en tijdens het bezoek aan het orkest kijken ze hun ogen uit. "

- RUDOLF DRAIJER, DOCENT MUZIEK

Boek deze workshop!

Kom op bezoek in Amare. Doe een vrijblijvende aanvraag via ons formulier.

Vraag workshop aan

Neem contact op