i.s.m Stichting Na De Oorlog

Voorstelling op school:
Na de oorlog 

Onderwijsniveau
onderbouw

Op de viool van zijn vader speelt en vertelt Robert Duizend het indrukwekkende verhaal van zijn ouders die de Holocaust hebben overleefd. 

”Hoe kun je zo gek zijn op treinen na alles wat je in de oorlog hebt meegemaakt?” Dat werd de vader van Robert nog wel eens gevraagd. Hij was immers met de trein naar Kamp Westerbork gebracht en vandaar, wederom met de trein, naar concentratiekamp Bergen-Belsen gedeporteerd. Gelukkig wist hij ook het laatste transport van de nazi’s, dat strandde bij Tröbitz, te overleven. 

Robert vertelt ook over zijn moeder die de eerste jaren van de oorlog was ondergedoken. Later had zij de moed om als verpleegster met een vals diploma in een ziekenhuis te werken dat onder leiding van de nazi’s stond. 

 “De indringende muziek voert je mee het verhaal in, alsof je in een film stapt”, aldus Robert. “Dit helpt om het verhaal van mijn ouders zo goed mogelijk door te geven aan volgende generaties. Wat zij hebben meegemaakt laat zien waar antisemitisme, uitsluiting en discriminatie toe kunnen leiden. Ook nu nog!” 

Een meeslepend familieverhaal over moed en hoop, dat leerlingen (muzikaal) weet te raken. 

Voorstelling op school 

Deze voorstelling vindt plaats bij jullie op school. De musici zullen op tijd aanwezig zijn in de klas om alle benodigdheden klaar te zetten. Al onze musici hebben een VOG. Het is de bedoeling dat docenten van de school de voorstelling bijwonen. 

Combineren is mogelijk!

Wist je dat het het mogelijk is om de les te combineren met andere educatieve activiteiten van ons? Je kunt op die manier een opeenvolging van activiteiten door één of meerdere leerjaren van de school maken. We denken graag mee. Voor alle activiteiten is betalen met cultuurkaart mogelijk.

Boek deze voorstelling