Kom langs in Amare!

Go R.O. XL

\
Onderwijsniveau
onder en bovenbouw
Eigenschappen
workshop
Amare - 1 x 2,5 uur - €275

Een interactief bezoek van een of meerdere klassen aan het Residentie Orkest. De ochtend begint met een inleiding door een musicus uit het orkest. Daarna krijgen de leerlingen opdrachten mee en mogen ze luisteren bij een repetitie van het orkest. Ze zitten vlakbij de musici, waardoor ze een bijzonder inkijkje krijgen in hoe een orkestrepetitie in zijn werk gaat. Na de repetitie wordt nabesproken wat de leerlingen gezien en gehoord hebben. Wat viel er op?  Tot slot gaan de leerlingen zelf aan de slag met verschillende instrumenten in drie korte workshops: een strijkinstrument, een houtblaasinstrument, een koperblaasinstrument en/of slagwerk. Aan het eind van de Go R.O. XL hebben de leerlingen meer inzicht in hoe een orkest werkt en hebben ze zelf ervaren hoe het is om verschillende soorten instrumenten te bespelen.

Combineren kan!

Wist je dat het mogelijk is om de les te combineren met andere educatieve activiteiten van ons? Je kunt op die manier een opeenvolging van activiteiten door één of meerdere leerjaren van de school maken. Bijvoorbeeld: een les voorafgaand aan het bezoeken van een voorstelling van het orkest, waarbij de musicus ook in kan gaan op wat er tijdens de voorstelling gaat gebeuren. Of een musicus in de klas in de onderbouw, een bezoek aan een voorstelling met de middenbouw en een bezoek aan de repetitie van het orkest in de bovenbouw. Geef aan of je extra wensen hebt in ons boekingsformulier. We denken graag mee.

"Ieder jaar gaan we met onze vierdeklassers naar het Residentie Orkest om de instrumenten van het orkest niet alleen te zien en te horen, maar ook te voelen en uit te proberen. Een groot feest en een waardevolle ontdekking voor onze leerlingen. Er gaat een wereld voor ze open! "

- CLAIRE VAN KEMPEN, DOCENT MUZIEK

Boek deze workshop!

Kom op bezoek in Amare. Doe een vrijblijvende aanvraag via ons formulier.

Vraag workshop aan

Neem contact op