Zondagochtendconcert

200 jaar Beethoven 9

UITVERKOCHT
Datum
zondag 26 mei
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 34,-
Musici
Dirigent: Richard Egarr
Koor: Laurens Symfonisch
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Bij het Residentie Orkest wordt de zondagochtend je favoriete moment van de week. Nog even onthaasten, met een symfonische massage voor je gedachten. Je hoort de mooiste muziek tijdens onze zorgeloos zonnige zondagochtendconcerten. Deze ochtend Beethovens Negende symfonie: een universele boodschap van vrede en harmonie op muziek.

Ondenkbaar: je bent volledig doof en je schrijft de symfonie der symfonieën. Een kolossaal muziekstuk waaruit een universele boodschap van vrede en harmonie spat. Een boodschap actueler dan ooit. Tweehonderd jaar geleden schreef Beethoven zijn imposante Negende symfonie. Dat wordt wereldwijd gevierd. Ook in Den Haag, waar Alle Menschen werden Brüder onlosmakelijk met het Vredespaleis verbonden is. Het Residentie Orkest, een bijzonder solistenkwartet en het fantastische Laurens Symfonisch brengen je Beethovens monument voor de mensheid.

Onze vaste gastdirigent Richard Egarr gaat je voor in het feest der verbroedering. Met zijn Negende symfonie schreef Beethoven misschien wel de meest geliefde symfonie uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Hij veranderde daarmee hoe dan ook de muziekgeschiedenis radicaal. Hij zette een muzikaal monument voor de mensheid op muziek, met als hoogtepunt het wereldberoemde ‘Alle Menschen werden Brüder’ van Schillers gedicht Ode an die Freude. Beethovens kroonjuweel is vol hoop en levenslust. Dat moet je een keer live meemaken!

Muzikale kinderworkshop 
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 3,50 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. 

Reserveer hier de muzikale kinderworkshop.