Zondagochtend

Mozart & Grieg

Datum
zondag 09 maart
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Chloe Rooke
Klarinet: Arno Stoffelsma
09 maart | 11:00
Koop kaarten
Dit concert is onderdeel van de serie Young Classic.

Zondagochtendmuziek voor de ziel
Ontdek bij het Residentie Orkest de magie van de zondagochtend: een moment om te ontsnappen, te ontspannen en te genieten van geeststrelende composities. Deze ochtend hoor je de diepe, bijzondere klanken van Mozarts Klarinetconcert en reis je daarop mee met een duvel van een man: de avontuurlijke Peer Gynt – gecomponeerd door de meester van sfeer en stemming: Edvard Grieg.

Noorse folklore, vol tragiek en humor, in een breed muzikaal landschap. Grieg vertaalde de dolle fantasiewereld van Peer Gynt in klank. Opkomende zon, woedende trollen, hypnotiserende danseressen. Aanstormend Brits dirigeertalent en onze emerging artist in residence Chloe Rooke stapt op de bok. Met haar tomeloze energie en aanstekelijke plezier is zij een perfecte tegenstander voor Noorse kwajongenstreken. Ook hoor je deze ochtend de zangerige, hemelse klanken van onze eigen solist Arno Stoffelsma die een van Mozarts laatste muziekstukken ten gehore brengt: zijn wonderschone Klarinetconcert.

Muzikale kinderworkshop  
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 4,00 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Reserveer hier de workshop.