Zondagochtend

Haydn, Strauss & Ravel

Datum
zondag 16 februari
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Cello: Jean-Guihen Queyras
16 februari | 11:00
Koop kaarten
Dit concert is onderdeel van de serie Zondagochtend.

Zondagochtendmuziek voor de ziel
Ontdek bij het Residentie Orkest de magie van de zondagochtend: een moment om te ontsnappen, te ontspannen en te genieten van geeststrelende composities. Deze ochtend een compleet vergeten (lees: verloren gewaand) stuk van Joseph Haydn – het Celloconcert in D dat in 1961 opdook in een bibliotheek in Praag en nu een van de meest bekende en geliefde celloconcerten is. Een typisch werk uit de rococo: licht, elegant en helder, waarin een lyrische cello ondersteund wordt door het orkest. Snelle passages, dubbelgrepen, hoge noten en cadensen – Haydns meesterschap spreekt voor zich.

Met recht is dit muziekstuk een van de geliefdste werken voor de cello: alle virtuositeit en expressiviteit van dit instrument vult de zaal. Onze artist in residence, Jean-Guihen Queyras zit klaar om dit topstuk eer aan te doen. Hij ontmoet opnieuw Anja Bihlmaier – zij dirigeert vanavond haar laatste concert als onze chef-dirigent. Ook hoor je hoe grootmeesters Richard Strauss en Maurice Ravel de wals interpreteren. Terwijl Der Rosenkavalier-suite de weelderige romantiek van het vroege Weense modernisme omarmt, biedt een van de meest spectaculaire orkestwerken, La Valse, een meer ontwrichtende kijk, en symboliseert zo de onrust en onzekerheid van het interbellum.

Muzikale kinderworkshop  
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 4,00 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Reserveer hier de workshop.