Programmaboekje

RO NOW: Ein deutsches Requiem

vrijdag 5 mei
20:30 uur

Geen requiem zo liefdevol als dat van Johannes Brahms. Waar de traditionele dodenmis gaat over de angst voor het grote onbekende, maakt Brahms een hartverwarmende compositie als troost voor de achterblijvers. 

Wie spelen er?

Residentie Orkest Den Haag
Orkest
Jaarlijks bereik van ruim 40.000 scholieren, volwassenen en amateurmusici in educatieve projecten. Onderdeel hiervan is The Residents, waarmee het orkest honderden kinderen uit Haagse wijken in contact brengt met klassieke muziek.
Lawrence Renes
Dirigent
Katrien Baerts
Sopraan
De Belgische sopraan Katrien Baerts staat bekend om haar krachtige en sensuele stem en haar diepgaande en oprechte interpretatie.
Raoul Steffani
Bariton
De Nederlandse bariton Raoul Steffani is dit jaar de winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.
Capella Amsterdam
Koor
In de afgelopen vijftig jaar is Cappella Amsterdam uitgegroeid tot een van de bekendste Nederlandse kamerkoren. Door de continue inzet op het gebied van talentontwikkeling, het uitschrijven van compositieopdrachten en de toewijding aan grensverleggende projecten en programma's is Cappella Amsterdam een drijvende kracht achter de koormuziek in Nederland én daarbuiten. Met grote regelmaat zoekt Cappella Amsterdam de grenzen van de koormuziek op door nieuwe en unieke verbindingen aan te gaan, waarin het wezen van het koor wordt bevraagd en de mogelijkheden van het koor tot het uiterste worden opgerekt. Cappella Amsterdam wil het koorrepertoire in al zijn rijkdom laten horen. Daarom voert zij alle koorwerken uit - van vroeg Middeleeuws tot nu - met de klank die zo uniek is voor Cappella Amsterdam en áltijd met volle overgave. Zo houdt Cappella Amsterdam de rijke koorcanon levend, oprecht, dichtbij en toegankelijk. Dirigent is Daniel Reuss.

Fun fact

Johannes Brahms  

(Hamburg, 17 mei 1833 – Wenen, 3 april 1897) 

Brahms in Nederland 

Brahms is meerdere malen in Nederland geweest om zijn eigen werken te dirigeren of te soleren. Een uitvoering in Amsterdam beviel hem echter niet en na afloop zou hij tegen zijn vriend Julius Röntgen hebben gezegd: ‘Naar Amsterdam kom ik alleen maar terug om goed te eten en te drinken.’ 

Vandaag in het orkest

Naomi Bach

1e Viool
Ik heb een prachtige Marconcini uit Ferrara uit 1784, in bruikleen van het NMF. Toen ik in 2007 een aantal violen ging uitproberen was ik direct verkocht bij de mooie klank van dit instrument. Ik ben heel blij dat ik hem nog steeds mag bespelen!

Miriam Kirby

Cello
Vaak ben ik helemaal verliefd op de muziek die ik op dat moment speel of luister, wat het ook is. Heerlijk is dat!

Dorian Cooke

Fagot
De fagot, en de wereld die daarmee voor mij open ging, was het beste wat mij als onzekere puber kon overkomen.
Steu het Residentie Orkest

Steun ons en help alle inwoners van Den Haag te bereiken en te verbinden met onze muziek.

Bekijk alle programmaboekjes

Zit u in de zaal?

Houd rekening met uw buren en zet de helderheid van uw scherm omlaag.