Muziek voor het

Basisonderwijs

GO R.O. XL

Vanaf komend schooljaar kun je ons orkest bezoeken in ons nieuwe cultuurpaleis Amare. Dat is een uitstapje wat de klas niet snel zal vergeten!

Met een opvallend breed educatief aanbod wakkeren onze bevlogen musici de nieuwsgierigheid van de leerlingen aan. We verbreden hun muzikale kennis, leren ze nieuwe vaardigheden en stimuleren hun creativiteit. Geregeld kruipen introverte leerlingen tijdens onze lessen uit hun schulp en durven de stoere kinderen hun gevoelige kant te tonen.

We bieden zowel grotere projecten als losse lessen, met activiteiten op of buiten school. Bovendien kun je kiezen uit een kant-en-klaar of een volledig op maat gemaakt programma. Ons educatieprogramma sluit uiteraard aan bij de onderwijsdoelen van het basisonderwijs, in het bijzonder bij die van muziek. Meer weten? We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Workshops van het Residentie Orkest: inspirerend, ondersteunend en ontzorgend. Onze professioneel getrainde musici verzorgen een complete les op elk niveau en voor elke leeftijd. Eenvoudig af te spreken en het hele jaar inzetbaar.

Lange leerlijnen

Voor scholen die echt een verschil willen maken voor hun leerlingen, biedt het Residentie Orkest twee lange leerlijnen: The Residents en Ontdek het Orkest.

In beide projecten verbindt het orkest zich een aantal jaren aan de school, haar leerlingen en groepsleerkrachten. Het zijn intensieve samenwerkingen waarin de leerlingen veelvuldig (bij The Residents zelfs wekelijks) les krijgen van onze musici, ze elkaar leren kennen en actief samen musiceren. Een ‘deep-dive’ in de wereld van de muziek, onvergetelijke ervaringen voor de leerlingen en een maximale ontplooiing.

Ontdek het Orkest

In deze complete leerlijn voor het basisonderwijs geven wij les van groep 5 t/m 8.

The Residents

Geef leerlingen de kans om een orkestinstrument te leren spelen.

" ‘De dirigent had ook zijn dag en stond helemaal te swingen. Het was erg mooi en leuk. Toen we alles gezien hadden gingen we met de muziek in ons hoofd de tram weer in!’ "

LEERLING GROEP 8

BASISSCHOOL STATENKWARTIER

"De dirigent was best wel vet, vooral zoals hij met zijn oude haar stond te zwiepen."

LEERLING GROEP 7

BASISSCHOOL STATENKWARTIER

"Het zijn boefjes, maar je ziet dat ze het hartstikke leuk vinden. Dit is een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!"

MEESTER AAD

Neem contact op

Muziekeducatie op maat gemaakt

Onze workshops, leerlijnen en concerten zijn op maat gemaakt voor het basisonderwijs.

Ontzorgen van leerkrachten

Van instrumenten tot bladmuziek. Wij regelen alles voor je.

Aansluiting bij de leerdoelen

Onze methoden sluiten volledig aan bij de leerdoelen van het basisonderwijs.

Unieke kans

Unieke kans om achter de schermen van een professioneel orkest te kijken. Dit maken je leerlingen niet vaak mee.