Laat je klas overdonderen in Amare

Go R.O. XL

\
Onderwijsniveau
groep 5 t m 8
Eigenschappen
workshop
Amare - 1 x 2,5 uur - €6.00 per leerling

Met de hele klas komen jullie op bezoek bij het Residentie Orkest. De ochtend begint met een inleiding door een musicus uit het orkest. Daarna krijgen de leerlingen opdrachten mee en mogen ze luisteren bij een repetitie. Misschien gaat er wel iets mis… Spannend! Daarna wordt de repetitie nabesproken. Welke instrumenten hebben de leerlingen gezien en gehoord? Tot slot gaan de leerlingen zelf aan de slag met verschillende instrumenten in drie korte workshops: een strijkinstrument, een houtblaasinstrument, een koperblaasinstrument en/of slagwerk. Aan het eind van de Go R.O. XL heeft de klas meer begrip over hoe een orkest werkt en hebben de leerlingen zelf ervaren hoe het is om verschillende soorten instrumenten te bespelen.

Combineren kan!

Wist je dat het mogelijk is om de les te combineren met andere educatieve activiteiten van ons? Je kunt op die manier een opeenvolging van activiteiten door één of meerdere leerjaren van de school maken. Bijvoorbeeld: een les voorafgaand aan het bezoeken van een voorstelling van het orkest, waarbij de musicus ook in kan gaan op wat er tijdens de voorstelling gaat gebeuren. Of een musicus in de klas in de onderbouw, een bezoek aan een voorstelling met de middenbouw en een bezoek aan de repetitie van het orkest in de bovenbouw. Geef aan of je extra wensen hebt in ons boekingsformulier. We denken graag mee.

" De dirigent had ook zijn dag en stond helemaal te swingen. Het was erg mooi en leuk. Toen we alles gezien hadden gingen we met de muziek in ons hoofd de tram weer in!"

- LEERLING BASISSCHOOL STATENKWARTIER

Boek deze workshop!

Wil jij een met je klas op bezoek bij het Orkest? Doe een vrijblijvende aanvraag via ons formulier.

Vraag workshop aan

Neem contact op