Voor alle Haagse kinderen met een muzikale droom

The Residents Stadsorkest

The Residents Stadsorkest is voor alle basisschoolkinderen vanaf 8 jaar uit heel Den Haag. Het maakt niet uit of je thuis niet zoveel kunt oefenen, of je al jaren een instrument bespeelt of pas kort geleden bent begonnen – iedereen is welkom om mee te spelen met dit orkest!

Het stadsorkest draait vooral om plezier hebben in het samen muziek maken. De jonge orkestleden kunnen genieten van de gezelligheid van een orkest, en zitten ‘eerste rang’ om de mooie klanken van de professionele musici die meespelen te bewonderen. De kinderen volgen natuurlijk ook zelf muziekles. Niet per se van bladmuziek waarvoor je noten moet kunnen lezen, maar vooral op het gehoor. Spelenderwijs maken we ons de stukken eigen, door te luisteren, door voor en na te doen en te improviseren. Zingen, bewegen en klappen zijn ook een belangrijk onderdeel van de les.  

The Residents Stadsorkest treedt regelmatig op mooie en bijzondere locaties in Den Haag op. Bijvoorbeeld in de Koninklijke Schouwburg, JulianaPlaza, en natuurlijk in het nieuwe huis van het Residentie Orkest: Amare

Help ons muziek te blijven delen

Elke bijdrage, groot of klein, is zeer welkom en helpt (ons) om onze muziek met zoveel mogelijk mensen te blijven delen.

Ruth van de Putte, Hoofd Educatie:

‘Door de muzieklessen op school kunnen de kinderen meedoen aan een stukje cultuur waarvan ze denken dat het niet voor hen bedoeld is. De sociale component van muziek maken is heel belangrijk. Het gaat erom dat de kinderen zich muzikant voelen en zelfvertrouwen ontwikkelen. Sommige kinderen kunnen na een paar jaar nog nauwelijks noten lezen, maar kunnen wel improviseren, bewegen op muziek en zingen. Het is nog een wens om docenten aan te trekken met cultureel diverse achtergronden, bijvoorbeeld Turks of Hindoestaans. Zij zouden als rolmodel kunnen dienen.’

Meer weten?