Schilderij van de Liefde 

Fay Claassen & Residentie Orkest

Samen met zangeres Fay Claassen brengen we de single ‘Schilderij van de liefde’ uit. Het nummer is geschreven door Fay en is een eerbetoon aan haar vader, de Nijmeegse kunstenaar Ger van de Geer. Fay begeleidt hem al ruim tien jaar liefdevol in zijn leven met dementie. Het is Fay haar missie om vanuit een positieve instelling de mens achter de ziekte te blijven zien en haar vader te volgen in wie hij is geworden. Via muziek, kunst en wandelen maakt ze intuïtief contact met hem en geniet ze met hem van de gedeelde momenten. 

Afgelopen januari namen Fay en het Residentie Orkest een live-opname op in poppodium PAARD. Hier ontstond het idee om dit nummer uit te brengen in een samenwerking met Alzheimer Nederland rond Wereld Alzheimer Dag. De opbrengst van de single gaat naar Alzheimer Nederland ten behoeve van onderzoek naar de ziekte. 

Alleen door méér onderzoek kunnen we dementie stoppen. Help mee met een bijdrage.

Foto: Alzheimer Nederland

Fay Claassen is een veelzijdig zangeres. Haar vader, Ger van de Geer, is beeldend kunstenaar en woont in een verpleegtehuis. In de serre richt zijn dochter een overzichtsexpositie in met zijn schilderijen. Samen kuieren ze langs de kunstwerken totdat Ger abrupt stilstaat, de blik gefixeerd op een doek. Opgetogen wijst hij rechtsonder iets aan. ‘Geer’ staat er duidelijk leesbaar. ‘Inderdaad’ bevestigd Fay ‘dat is jouw handtekening’. Bekijk nu het videoportret dat Alzheimer Nederland maakte van de twee generaties kunstenaars.  

Voorprogramma concert Schilderijententoonstelling
Voorafgaand aan het concert Schilderijententoonstelling presenteert ze de single Schilderij van de Liefde met haar band en een ensemble van het Residentie Orkest in Amare Studio. Tijdens deze single release is er naast muziek ook een interview met Fay Claassen door Riet Middelhoek van Stichting Alzheimer Haaglanden, waarin Fay het publiek meeneemt in haar drijfveren om dit nummer te schrijven en haar ervaringen met Alzheimer.    

De opbrengsten van de single komen ten goede aan Stichting Alzheimer Nederland.  

Boek nu het concert Schilderijententoonstelling met het voorprogramma van Fay Claassen.