Muzikale overdondering in Den Haag

Schilderijententoonstelling 

Datum
zondag 25 september
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
V.a. € 34,-
Musici
Dirigent: Anja Bihlmaier
Viool: Tobias Feldmann
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Hoe muziek werelden schildert, je meedraagt, ver weg in tijd en ruimte – dat laat dit zondagmiddagconcert wel zien. De variatie van verbeeldingskracht in muziek staat vandaag centraal. De zeldzame en originele Concertouverture van Jan van Gilse, die het grillige Hollandse weer oproepen. De Oostenrijkse vergezichten die in het Vierde vioolconcert van Mozart opdoemen. En de machtige klanken van Modest Moesorgski’s Schilderijententoonstelling, een bouwwerk van een compositie.

Bergen, wervelwinden en muzikale overdondering in Den Haag. De Duitse violist Tobias Feldmann laat zijn interpretatie op Mozarts Vioolconcert los, onder leiding van onze gepassioneerde chef-dirigent Anja Bihlmaier. De veelzijdige topsolist Feldmann staat bekend om zijn meeslepende lyriek, met een emotionele diepgang en charismatische aanwezigheid op het podium. Sluit je ogen en laat je verbeelding klinken. 

Welkom bij de RO Starter!

In seizoen 22/23 zijn er weer Starters voorafgaand aan de Zondagmatinee. De Starter is een levendig voorprogramma vol liveoptredens door onze eigen musici en interviews met solisten en dirigenten. De Starter begint om 13.30 uur, is gratis toegankelijk en vindt plaats in Foyer 2 (Tango).

Bereikbaarheid Amare tijdens City-Pier-City-Loop

Op zondag 25 september 2022 wordt de 46e City-Pier-City Loop gehouden. Dit grootste hardloopevenement van Den Haag trekt tienduizenden toeschouwers. Daarom zijn tijdens de loop delen van de stad minder goed bereikbaar. Kijk hier voor meer informatie over wegafsluitingen en omleidingen.

"Tobias Feldmann is clearly a musician with a distinctive voice"

- The Strad

Anja Bihlmaier
Tobias Feldmann