De One Minute Symphony van


Rose Connolly

In het project One Minute Symphony gaan compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een Haagse bewoner of laten zich inspireren door een locatie of een kunstwerk ergens in de stad. Over deze ontmoeting schrijven de studenten een symfonie van één minuut die korte tijd later door ons wordt gespeeld. Een persoonlijk verhaal omgezet in muziek. Dat kan alleen bij het Residentie Orkest.

"Wolken hebben me altijd al gefascineerd, ze zijn ongelooflijk"

- Rose Connolly

De Ierse compositiestudent Rose Connolly raakte geïnspireerd voor haar One Minute Symphony door de momenten wanneer zij over Scheveningen naar Ierland vliegt en andersom. Ze ervaart heimwee bij elke reis en dit geeft haar een melancholisch gevoel. Het zicht op Scheveningen verandert langzaam in een surrealistische omgeving van wolken. Dit beeld fascineert haar en haar gevoel van heimwee verdwijnt. De combinatie van melancholie en de surrealistische wolken wil zij combineren in haar One Minute Symphony.

De première van Rose Connolly’s One Minute Symphony klinkt op Rachmaninov & Dvořák op vrijdag 25 maart om 20.00 uur in Amare.

Volg het proces

Rose Connolly laat graag zien hoe het creatieve proces gaat tijdens het componeren van deze One Minute Symphony. Van eerste ontmoeting tot de laatste noot, je kunt het volgen in een serie korte vlogs.

De première van deze One Minute Symphony bijwonen? Kom naar Rachmaninov & Dvořák