Groots en geliefd

Rachmaninov & Dvorák 

Datum
vrijdag 25 maart -
zondag 27 maart
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
v.a. €34
Musici
Dirigent: Jun Märkl
Piano: Denis Kozhukhin
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Komend weekend valt pianist Denis Kozhukhin in voor Anika Vavic, die door omstandigheden helaas niet naar Den Haag kan komen. We zijn verheugd dat deze toppianist op deze korte termijn Vavic kan vervangen.

Denis Kozhukhin brak op 23-jarige leeftijd internationaal door met het winnen van de Eerste prijs bij het prestigieuze Koningin Elizabethconcours in 2010. Hij trad op met de beste orkesten ter wereld, in Nederland was hij onder meer te gast in de serie Meesterpianisten. Kozhukhin wordt geroemd om zijn betoverende en fascinerende spel. Hij werkte ook al verschillende keren samen met onze vaste gastdirigent Jun Märkl.

We beginnen dit concert met een instrumentaal deel uit de opera ‘Henry VIII’ van Camille Saint-Saëns, dat ten onrechte bijna nooit wordt uitgevoerd. Geniet van deze verborgen schat uit de Franse opera- en toneelwereld in combinatie met het grootse en geliefde Tweede pianoconcert van Rachmaninov uitgevoerd door Denis Kozhukhin.

Drie jaar lang woonde en werkte Dvorák in de Verenigde Staten en liet zich inspireren voor zijn zeer succesvolle Negende (en laatste) symfonie. Het leverde een werk op vol optimisme en geloof in eigen kunnen. De Amerikaanse droom gevangen in de symfonische wereld van Dvorák.

"Listening to Kozhukhin, you’re left with one thing: the music – incontestable, complete."

- Gramophone

Jun Märkl
Denis Kozhukhin