One Minute Symphony

Anat Spiegel

Compositiestudent Anat Spiegel houdt zich in haar vrije tijd bezig met spiritualiteit. Anat zocht voor haar One Minute Symphony naar inspiratie in Den Haag. Zij ontmoette Soraya Jamila, alternatieve genezer. Hoe die ontmoeting in noten zijn omgezet hoor je op vrijdag 26 april in Amare.

Compositiestudent Anat Spiegel heeft interesse in magie en houdt zich in haar vrije tijd graag bezig met spiritualiteit. Anat zou haar One Minute Symphony willen gebruiken als een betovering om mensen collectief te genezen. In haar stuk wil ze een spreuk verwerken, met als doel alle mensen, zowel orkest als publiek, tegelijkertijd hetzelfde te laten denken. Deze positieve spreuk zou ons allemaal naar een hogere frequentie kunnen brengen, wat volgens Anat heel krachtig kan werken.

Om er achter te komen wat mensen nodig hebben of waar ze last van hebben, sprak Anat met Soraya Jamila. Zij werkt als alternatieve genezer in Den Haag. Anat wilde graag van Soraya weten met welke vragen of problemen haar klanten bij haar komen, en of zij gelooft in het collectief genezen. Soraya kwam in aanraking met het alternatief genezen door het lezen van tarotkaarten. In eerste instantie gaf ze alleen readings aan familie, maar toen ze merkte hier aanleg voor te hebben, begon ze dit ook voor klanten te doen. Inmiddels biedt Soraya diverse soorten coachings aan.

Soraya gelooft dat het lichaam altijd zichzelf kan genezen. Via bijvoorbeeld meditatie en door naar binnen te gaan in plaats van altijd getriggerd worden door dingen buiten jezelf, zoals personen of een situatie. Soraya probeert haar klanten naar een hogere frequentie te brengen, zodat ze weer dankbaar kunnen zijn. Dit lukt niet altijd, maar met veel oefening kun je dit bereiken. Soraya gelooft zeker dat we met de compositie van Anat iets kunnen bereiken.

Na een tarotreading voor Anat sloten ze de ontmoeting met de afspraak contact te hebben over de spreuk die ze gaan gebruiken in de compositie. Soraya denkt dat het heel krachtig zou zijn om mensen tegelijk een affirmatie of spreuk uit te laten spreken, dat kan mensen tot een hogere frequentie brengen. Die frequenties kunnen bijvoorbeeld gaan om een dankbaarheids- of geluksgevoel, dus dat kan zeker helend werken.

Luister de One Minute Symphony van Anat Spiegel live tijdens het concert 'Residentie Orkest meets Storioni Trio' op vrijdag 26 april.