De one minute symphony van

Wilson Leywantono

In het project One Minute Symphony gaan compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een Haagse bewoner of laten zich inspireren door een locatie of een kunstwerk ergens in de stad. Over deze ontmoeting schrijven de studenten een symfonie van één minuut die korte tijd later door ons wordt gespeeld. Een persoonlijk verhaal omgezet in muziek. Dat kan alleen bij het Residentie Orkest.

"I go onto Youtube and search for Beethoven and see what is the most played music worldwide online."

- Wilson Leywantono

Compositiestudent Wilson Leywantono liet zich inspireren door het Beethovenjaar. Helaas ging zijn geplande compositie in het voorjaar van 2021 niet door, door de destijds geldende coronamaatregelen. Wilson haalde zijn inspiratie grotendeels uit pianosonate nr. 14 van Beethoven, ook wel beter bekend als de Mondscheinsonate.

De première van Wilson Leywontono’s One Minute Symphony klinkt op Masterclassics: Beethoven Special zaterdag 14 mei om 20.30 uur in Amare.

Volg het proces

Wilson Leywantono laat graag zien hoe het creatieve proces gaat tijdens het componeren van deze One Minute Symphony. Van eerste ontmoeting tot de laatste noot, je kunt het volgen in een serie korte vlogs.

De première van deze One Minute Symphony bijwonen? kom naar titel Masterclassics: Beethoven Special