Masterclassics

Beethoven special

Datum
zaterdag 14 mei
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
v.a. € 23
Musici
Dirigent: Andrew Grams
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Update concert 14-5-2022, 13:45 uur

Wegens een blessure kan soloviolist Baiba Skride niet voor u spelen. Op deze zeer korte termijn kunnen we hier helaas geen vervanging voor regelen. In het programma van vanavond vervalt hierdoor het Vioolconcert van Beethoven. In plaats hiervan geven we tijdens deze Masterclassicsavond extra aandacht aan de Vierde symfonie van Beethoven.

----------

Masterclassics is een ongedwongen topavond: laagdrempelig, prikkelend en niet te lang. Voor de beginnende luisteraar en iedereen die meer uit klassieke muziek wil halen.

Een ode aan de romantische grootmeester Beethoven, ruim 250 jaar geleden geboren in het Duitse Bonn. Zonder deze revolutionaire componist had het muzikale landschap er heel anders uitgezien.

Dirigent Andrew Grams, die Richard Egarr vervangt, geeft tijdens deze Masterclassicsavond zijn visie op Beethovens Vierde symfonie.

"In mijn tienerjaren was de muziek van Beethoven een vertrouwde maar tegelijkertijd een heel vreemde taal. De kinetische energie was iets waarmee elke jongere zich kon identificeren, maar de zachtere, meer filosofische gedeeltes waren volkomen mysterieus. Al die jaren later word ik nog steeds geroerd door Beethovens ritmische energie, maar nu zijn het juist die zachte frases die ik fantastisch vind en ons een kijkje geeft in wat Beethoven ons aan levenslessen wil meegeven. Zijn Vioolconcert en Vierde symfonie zijn twee werken die over het algemeen vrolijk en uitbundig zijn en vol energieke vitaliteit zitten, maar het gaat ook om de grote verantwoordelijkheid die we met elkaar en voor elkaar moeten hebben. Beethovens muziek is heerlijk serieus en grillig tegelijk."

- Andrew Grams

Andrew Grams