De One Minute Symphony van

Richard Hughes

In het project One Minute Symphony gaan compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een Haagse bewoner of laten zich inspireren door een locatie of een kunstwerk ergens in de stad. Over deze ontmoeting schrijven de studenten een symfonie van één minuut die korte tijd later door ons wordt gespeeld. Een persoonlijk verhaal omgezet in muziek. Dat kan alleen bij het Residentie Orkest.

"Ik zie veel overeenkomsten tussen een fabriek en een orkest runnen."

- Richard Hughes

Compositiestudent Richard Hughes zocht naar inspiratie voor zijn One Minute Symphony in het bedrijf Promolding. Oprichter Jac Gofers gaf Richard een rondleiding in het bedrijf wat gespecialiseerd is in kunststof spuitgieten, productontwikkeling en materiaalonderzoek. Richard zag veel overeenkomsten met het werk in het bedrijf en hoe een orkest werkt. Wie weet zal hij zelfs de geluiden uit de fabriek laten terugkomen in zijn werk.

De première van Richard Hughes’ One Minute Symphony klinkt op Simone Lamsma speelt Sjostakovitsj zondag 20 februari om 14.15 uur in Amare.

Volg het proces

Richard laat graag zien hoe het creatieve proces gaat tijdens het componeren van deze One Minute Symphony. Van eerste ontmoeting tot de laatste noot, je kunt het volgen in een serie korte vlogs.

De première van deze One Minute Symphony bijwonen? Kom naar Simone Lamsma speelt Sjostakivitsj