Artist in Residence

Simone Lamsma speelt Sjostakovitsj

Datum
zondag 20 februari
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
v.a. € 34
Musici
Dirigent: Lawrence Renes
Viool: Simone Lamsma
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Ga mee de diepte in en geniet van het fascinerende Eerste vioolconcert van Sjostakovitsj en de adembenemende Eerste symfonie van Brahms. Met dirigent Lawrence Renes en artist in residence Simone Lamsma. 

Sjostakovitsj’ Eerste vioolconcert is een perfecte uitdaging voor Lamsma, die altijd het avontuur opzoekt – van energiek en intens naar klein en intiem. Dit in combinatie met Brahms’ Eerste symfonie. Een bijzonder moment in de muziekgeschiedenis, want na Beethovens Negende symfonie leek het onmogelijk om deze cyclus van meesterwerken op te volgen. Na bijna twintig jaar werk aan zijn Eerste symfonie heeft Brahms het bewijs kunnen leveren dat dit uitstekend gelukt is.

Door omstandigheden kan onze vaste gastdirigent Jun Märkl helaas niet komen. We zijn verheugd dat we in dirigent Lawrence Renes een uitstekende vervanger hebben weten te vinden.

"Simone Lamsma navigates Shostakovich’s complex scores with an intensely moving performance. The rich soundscape [...] reflects Lamsma’s intense, emotionally driven energy"

- Strings Magazine

Lawrence Renes
Simone Lamsma