One Minute Symphony van

Henryk Golden

In het project One Minute Symphony gaan compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een Haagse bewoner of laten zich inspireren door een locatie of een kunstwerk ergens in de stad. Over deze ontmoeting schrijven de studenten een symfonie van één minuut die korte tijd later door ons wordt gespeeld. Een persoonlijk verhaal omgezet in muziek. Dat kan alleen bij het Residentie Orkest.

"Ik heb een soortgelijke reis afgelegd als Frederik V"

- Henryk Golden

Compositiestudent Henryk Golden zocht naar inspiratie in het leven van Frederik V, Koning van Boheemen. De Winterkoning woonde in de 17e eeuw in Den Haag, in het Oldenbarnevelthuis. Samen met emeritus-hoogleraar Simon Groenveld bekeek Henryk in het Mauritshuis een schilderij met hierop Frederik V afgebeeld en bezocht hij het voormalige woonhuis van Frederik V. Ondertussen vertelde de heer Groenveld aan Henryk alles over de Winterkoning en diens leven in Den Haag.

De première van Henryk’s One Minute Symphony klinkt op Magische Nacht, vrijdag 17 december om 19.00 & 21.00 uur in Amare.

Volg het proces

Henryk Golden laat graag zien hoe het creatieve proces gaat tijdens het componeren van deze One Minute Symphony. Van eerste ontmoeting tot de laatste noot, je kunt het volgen in een serie korte vlogs.

De première van deze One Minute Symphony bijwonen? Kom naar Magische Nacht.

Meer One Minute Symphony?

Volg alle studenten uit dit project

Lees verder