One Minute Symphony van

Amarante Nat

In het project One Minute Symphony gaan compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een Haagse bewoner of laten zich inspireren door een locatie of een kunstwerk ergens in de stad. Over deze ontmoeting schrijven de studenten een symfonie van één minuut die korte tijd later door ons wordt gespeeld. Een persoonlijk verhaal omgezet in muziek. Dat kan alleen bij het Residentie Orkest.

"Kandinsky is een schilder die mij in visuele zin niet aanspreekt, maar na dit gesprek is dat bijzaak geworden"

- Amarante Nat

Compositiestudent Amarante Nat zocht naar inspiratie voor haar One Minute Symphony in het Kunstmuseum Den Haag. Hier sprak zij Doede Hardeman, Hoofd Collecties van het museum, over het werk ‘Ein Zentrum’ van de schilder Wassily Kandinsky. Het kunstwerk is als het ware een zoektocht naar het spirituele en de manier waarop Kandinsky met kleuren werkt hoopt Amarante ook in haar compositie te gebruiken.

Volg het proces
Amaranthe laat graag zien hoe het creatieve proces gaat tijdens het componeren van deze One Minute Symphony. Van de eerste ontmoeting tot de laatste noot, je kunt het hieronder volgen in een serie korte vlogs.

De première van deze One Minute Symphony bijwonen? Kom naar Anja Bihlmaier met Mahler 4.

Steun het Residentie Orkest en draag bij aan muzikale talentontwikkeling in Den Haag.