RO NOW / EXTRA

Inner Choices

Datum
vrijdag 19 april
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Andrew Grams
Bariton: Manuel Walser
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.
Deze RO NOW staat in het teken van spannende zoektochten en keuzes: wanneer heb jij voor het laatst een keuze gemaakt die je wereld op zijn kop zette?

Iedereen maakt keuzes. Vanuit karakter, liefde, idealisme... Soms uit verlangen en soms uit noodzaak. Vanavond gaan we tijdens een bijzondere RO NOW samen op zoek naar de keuzes van Mahler en Franck en... naar de keuzes die wij zelf maken. Het zijn uiteindelijk jouw keuzes die je vormen.

Voordat het concert begint zoomen we in op de keuzes die we maken tijdens verschillende activiteiten die vanaf 19.00 uur op meerdere plaatsen in Amare plaatsvinden. Kom bijvoorbeeld naar het wervelende interactieve voorprogramma van Mike Boddé, of de 'Inner Choices Talk'. Na afloop kun je lekker blijven hangen in de foyer waar DJ FABEL plaatjes draait en de drankjes koud staan.

Inner Choices Talk

Maaike Schoon

Presentator
Maaike Schoon is journalist en presenteert sinds 2021 het VPRO-programma Buitenhof.

Steven Pont

Systeemtherapeut
Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en auteur van boeken, columns en artikelen.

Karmit Fadael

Componist
Karmit Fadael is componist en heeft onder andere het stuk 'Mei Inoar' gecomponeerd dat door het Residentie Orkest is uitgevoerd.

Hoe komen we tot keuzes en wat zeggen ze over ons? Voorafgaand aan het concert praten we erover tijdens de Inner Choices Talk. Presentator Maaike Schoon gaat om 19.45 uur in Foyer 3 in gesprek met twee experts. Systeemtherapeut en spreker Steven Pont geeft inzicht in hoe persoonlijke keuzes vaak gekleurd worden door systemen zoals familie, afkomst of werksituatie. En... of het mogelijk is om hier los van te komen. Componist Karmit Fadael zoomt in hoe je ook in muziek dezelfde dilemma’s tegenkomt als in het echte leven.

Mike Boddé

Multitalent Mike Boddé laat van 19.00 tot 19.30 uur horen op hoeveel verschillende manieren de 12 noten kunnen worden geïnterpreteerd. In een wervelend interactief voorprogramma laat hij horen wat de gevolgen van bepaalde muzikale keuzes zijn. Neem plaats op de tribunetrappen in de centrale hal van Amare, doe mee en laat je verrassen!

5 boekentips van Paagman die ons meer leren over het maken van keuzes

Masterclass door dirigent Andrew Grams

Dirigent Andrew Grams en bariton Manuel Walser nemen je aan het begin van het concert mee in de keuzes die de componisten hebben gemaakt, maar ook welke zij zelf gemaakt hebben in het vertolken van deze prachtige muziek. Een uniek kijkje in het leven van deze grootheden.

Mahler & Franck

Liefdesverdriet loopt als een rode draad door Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen, die hij als jonge twintiger schreef in Wenen. De reizende man bezingt alle aspecten van een gebroken hart en Mahler weet alle emoties perfect te vangen in onweerstaanbare melodieën. Liederen vol hartzeer, gevoelig gezongen door prijswinnend bariton Manuel Walser. De Amerikaanse gastdirigent Andrew Grams, een absolute publiekslieveling, keert terug bij het orkest. Hij brengt het meesterwerk van César Franck mee: zijn romantische Symfonie in d.

RO NOW

Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over de muziek, geïllustreerd met voorbeelden door het orkest. Na afloop kun je lekker blijven hangen in de foyer waar DJ FABEL plaatjes draait en de biertjes koud staan. De eerste drankjes zijn van ons.