Paagmans Boekentips


Inner Choices

In aanloop naar ‘RO NOW: Inner Choices’ vroegen we Fabian Paagman naar 5 boekentips die ons meer leren over het maken van keuzes.

Fabian Paagman voert samen met zijn zus Nadine de leiding over het familiebedrijf Paagman. Hoe je hen het beste kunt omschrijven? Vooruitstrevend, ambitieus en een tikkie eigenwijs. Elke dag in de boekhandel staat vol in het teken van keuzes maken: welke boeken koop je in en welke plek krijgen ze in de winkel? Welk boek is de juiste keuze voor de bezoeker die nog een last minute verjaardagscadeau zoekt? En gaan we wel voor die ene sprong in het diepe of niet? Een mooi moment om in aanloop naar RO NOW: Inner Choices op 19 april daar samen over in gesprek te gaan.

Sinds de oprichting van Paagman in 1951 hebben de keuzes van verschillende generaties Paagman gezorgd voor het familiebedrijf dat er nu staat. Wat begon als één boekhandel, is inmiddels uitgegroeid tot een grote familie met zo’n 150 collega’s en 5 winkels: op de Frederik Hendriklaan, in het centrum van Den Haag, in Delft, in Leidschendam en sinds kort ook in Gouda. En er is een uitgebreide webshop. 

De muziek van Mahler en Franck illustreert de keuzes die ze gemaakt hebben in hun zoektocht naar het worden van welke componist ze willen zijn. Het zijn uiteindelijk de keuzes die je maakt, die jou vormen. Dit resoneert met de idealen van Paagman: “In elk onderdeel van Paagman – onze website, activiteiten en evenementen, openingstijden, telefonische bereikbaarheid, nieuwsbrieven – proberen we uit te blinken. We willen dat elk contact met ons het hoogtepunt van ieders dag is. De keuzes die wij hier in maken zijn van groot belang. We verkopen veel, maar nooit nee. Mijn eigen keuzes op een dag in de boekhandel zijn maar een klein deel van het grotere geheel. We zijn namelijk volledig zelfstandig. Denk aan onze horeca en administratie, maar ook aan het etalagedesign en onze social media: we doen alles helemaal zelf. Ik moet erop vertrouwen dat alle keuzes die onze collega’s iedere dag maken in lijn zijn met het Paagman-dna. Maar eigenlijk is dat juist een van de dingen waar ik geen twijfel over heb.”

Het maken van keuzes is een belangrijk onderwerp in boeken. Van zelfhulpboek tot literatuur. Van kookboek tot kinderboek. Fabian Paagman deelt vijf tips.

De Kracht van Keuze


Kelly Weekers

In dit persoonlijke boek neemt Kelly Weekers je mee in de vragen die zij zichzelf stelt om te blijven kiezen voor wat haar gelukkig maakt. Zonder voor jou te bepalen wat je moet doen, geeft Kelly je inzichten om ook in jouw leven de juiste keuzes te maken.

Te koop bij Paagman >

North Woods


Daniel Mason

Door cycli van de geschiedenis, de natuur en zelfs literatuur te door­kruisen toont North Woods ons de ontelbare, magische manieren waarop wij door het maken van keuzes verbonden zijn met onze omgeving en met elkaar, dwars door tijd, taal en ruimte heen.

Te koop bij Paagman >

Dé Bakplaat


Rukmini Iyer

‘Wat zullen we eten vanavond?’ Het is een keuze die we elke dag weer moeten maken, dus dan is het fijn als het antwoord zo simpel mogelijk is. Bakplaat-koningin Rukmini Iyer heeft haar favoriete recepten van haar boeken voor jou uitgekozen.

Te koop bij Paagman >

Waar is Grote Broer?


Linde Faas

Een klein kikkertje moet ervoor kiezen om zijn veilige nestje te verlaten om op zoek te gaan naar grote broer. Spannend! Extra leuk: op elke pagina kun je samen zoeken naar Grote Broer die zich ergens heeft verstopt.

Te koop bij Paagman >

De keuze


Edith Eva Eger

Edith Eva Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar onverschrokken­heid hielp haar en haar ­zusje te overleven. In De keuze deelt dr. Eger haar oorlogs­herinneringen en de opmer­kelijke verhalen van anderen. En hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen.

Te koop bij Paagman >

RO NOW / EXTRA: Inner Choices