RO NOW

Zoektocht naar

schoonheid

Datum
vrijdag 03 november
Locatie
Concertzaal Amare, Den Haag
Kaarten
Vanaf € 20,-
Musici
Dirigent: Ruth Reinhardt
Piano: Denis Kozhukhin
Dit concert is helaas al geweest. Maar niet getreurd! We spelen binnenkort veel meer concerten.

Deze RO NOW wordt wel heel bijzonder. We gaan samen op zoek naar de essentie van schoonheid. Esthetica, kunst, kitsch, persoonlijke smaak, inspiratie. Het komt allemaal aan bod.

Ook Mendelssohn en Rachmaninov lieten zich, in hun oneindige zoektocht naar het allermooiste, inspireren door wat zij als schoonheid zagen. In dit geval de rijke cultuur en muziek en het prachtige landschap van Italië! En zo kwamen zij weer tot nieuwe schoonheid, getuige de fantastische muziek die we deze avond gaan beluisteren.

Deze avond is een unieke kans. Niet alleen door al het moois wat we gaan horen, maar ook omdat we je uitdagen om samen over het begrip ‘schoonheid’ te filosoferen tijdens de Beauty Talk samen met drie experts: Suzanne Swarts (directeur Museum Voorlinden), Robert Schoemacher (cosmetisch arts) en Monique Roelofs (hoogleraar filosofie van kunst en cultuur). Een avond dus die ons hopelijk nieuwe kennis, inzichten en inspiratie brengt!

Rachmaninov & Mendelssohn

Sinds meesterpianist Denis Kozhukhin in 2010 het prestigieuze Elisabethconcours won, gaat hij als een wervelvind door de wereld. Waar en wat hij ook speelt, het publiek is uitzinnig. Nog in 2022 betoverde hij Amare nog met zijn uitvoering van het Tweede pianoconcert van Rachmaninov. Nu keert hij terug naar Den Haag met wederom Rachmaninov, diens Rapsodie op een thema van Paganini, absoluut een van zijn beste werken. Je hoort Italiaanse passie en drama als nooit te voren, zeker ook in de zonnige Italiaanse symfonie van Mendelssohn. Voorop in de reis door Italië gaat de Duitse dirigent Ruth Reinhardt, een spraakmakend nieuw gezicht op de internationale podia. Ze stond wereldwijd al voor belangrijke orkesten en is nu voor het eerst bij ons.

Ontmoet de drie experts van de Beauty Talk
"Listening to Kozhukhin, you’re left with one thing: the music – incontestable, complete"

- Gramophone Magazine

RO NOW

Tijdens een kort en krachtig concert maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over de muziek, geïllustreerd met voorbeelden door het orkest. Na afloop kun je lekker blijven hangen in de foyer waar de biertjes koud staan. De eerste drankjes zijn van ons!

Denis Kozhukhin
Ruth Reinhardt