Samen met Buddy Netwerk

Muzikale stadswandeling van verbinding

\
Onderdeel van Symphony 2030-project: 'Alle Menschen werden Brüder - Beethoven 9’

Op maandag 20 mei (2e Pinksterdag) organiseert Buddy Netwerk i.s.m. het Residentie Orkest een muzikale stadswandeling in het centrum van Den Haag.

Het bekende ”Alle Menschen werden Brüder” uit Beethovens Negende symfonie bestaat in mei precies 200 jaar. Op 7 mei 1824 was de wereldpremière in Wenen en de symfonie is inmiddels uitgegroeid tot een universele boodschap van verbinding en harmonie. Een relevante boodschap die Buddy Netwerk en het Residentie Orkest deze dag gezamenlijk uitdragen. Want muziek verbindt, en Buddy Netwerk verbindt al meer dan 35 jaar mensen aan elkaar in betekenisvol 1-op-1 contact!

Wil je de wandelroute alvast bekijken of uitprinten? Download 'm hier!
Loop je mee in een muzikale wandeling van verbinding?

Tijdens een stadswandeling van Buddy Netwerk en het Residentie Orkest door het centrum van Den Haag speelt stadsbeiaardier Gijsbert Kok in de Grote Kerk o.a. fragmenten uit Beethovens Negende symfonie.

Bij de Grote Kerk staat een mobiel videoscherm (hier worden ook routekaarten uitgedeeld). Op het videoscherm is o.a. een video te zien is waarin bastrombonist Wouter Iseger op bezoek gaat bij stadsbeiaardier Gijsbert Kok. Zij vertellen over de Negende van Beethoven en de vertaling van de symfonie naar het carillon. Ook is er een QR-code te scannen (hiervoor heb je een smartphone nodig), daarmee kun je de beiaardier live zien spelen.

Als u de route voltooid heeft kunt u (tot 14.00 u) bij het startpunt een muntje ophalen, waarmee je in de Nutstuin bij Café Soof een consumptie kunt halen. Deze tuin is ook de ideale plek om te genieten van het carillonconcert.

Het start- en eindpunt is voor de Grote of Sint Jacobskerk in Den Haag (tegenover het Nutshuis). Tussen 11.00 en 14.00 uur kun je zelfstandig de wandeling starten en wandelen. Tussen 12.00 en 13.00 uur speelt Gijsbert Kok, stadsbeiaardier van Den Haag, op het carillon van de Grote Kerk.