Samen met Buddy Netwerk

Muzikale stadswandeling van verbinding

\
Onderdeel van Symphony 2030-project: 'Alle Menschen werden Brüder - Beethoven 9’

Op maandag 20 mei (2e Pinksterdag) organiseert Buddy Netwerk i.s.m. het Residentie Orkest een muzikale stadswandeling in het centrum van Den Haag.

Het bekende ”Alle Menschen werden Brüder” uit Beethovens Negende symfonie bestaat in mei precies 200 jaar. Op 7 mei 1824 was de wereldpremière in Wenen en de symfonie is inmiddels uitgegroeid tot een universele boodschap van verbinding en harmonie. Een relevante boodschap die Buddy Netwerk en het Residentie Orkest deze dag gezamenlijk uitdragen. Want muziek verbindt, en Buddy Netwerk verbindt al meer dan 35 jaar mensen aan elkaar in betekenisvol 1-op-1 contact!

Loop je mee in een muzikale wandeling van verbinding?

Het start- en eindpunt is voor de Grote of Sint Jacobskerk in Den Haag. Tussen 11.00 en 14.00 uur kun je zelfstandig de wandeling starten en wandelen.

Tussen 12.00 en 13.00 uur speelt Gijsbert Kok, stadsbeiaardier van Den Haag, op het carillon van de Grote Kerk o.a. fragmenten uit Beethovens Negende symfonie. Dit zal live te volgen zijn via een livestream.

Tijdens de wandeling zal er ook een filmpje te zien zijn van bastrombonist Wouter Iseger die in gesprek is met Gijsbert Kok. Beiden delen ze de liefde voor kerkklokken, Wouter is namelijk naast bastrombonist bij het Residentie Orkest ook lid van het Utrechts Klokkenluidersgilde.

Meer informatie over de wandeling volgt z.s.m. op deze pagina.

*aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom mee te wandelen.