Vrouwen Zuidwest ontmoeten Vrouwen Sociëteit De Witte

Residentie Orkest & Internationale Vrouwendag

\
Haags Verhaal: Vrouwen Zuidwest ontmoeten Vrouwen Sociëteit De Witte

Uitnodiging verhalenavond met soep rondom vrouwenpower

Haags Verhaal nodigt je uit voor een mooie verhalenbijeenkomst op dinsdagavond 5 maart: Vrouwen die Bouwen uit Zuidwest ontmoeten de vrouwen van Sociëteit De Witte. We gaan het verhaal horen achter deze twee vrouwennetwerken en het verhaal van Renate Stüger (coördinator Buurtkamer Van Luyk) en Carina Hilders (gynaecoloog, directeur Reinier de Graaf Ziekenhuis Delft)Met soep en een prachtig intermezzo van musici van het Residentie Orkest.

Wat is de kracht van vrouwen in het stadsdeel Den Haag Zuidwest, waar de komende jaren veel moet gebeuren zodat de bewoners een gezonder en beter leven krijgen? Dat horen we van Renate Stüger, een van de vrouwen die lid is van het netwerk Vrouwen die Bouwen. Dat is opgericht om vrouwen te empoweren die zich inzetten voor de omgeving waar ze actief zijn. En om hun krachten te bundelen. Renate is de coördinator van Buurtkamer Van Luyk, waar ze voor en met de mensen in de wijk Moerwijk werkt aan de verbetering van hun omstandigheden. Daarnaast is ze de founding mother van Suriman, een mascotte en stripheld. Daarmee zet ze een zwart rolmodel neer dat tegelijkertijd krachtig en kwetsbaar is. Want die miste ze voor haar eigen kinderen, die ze als trotse Surinaamse moeder alleen opvoedt.

Sociëteit De Witte is opgericht in 1782, als herenclub. Pas vanaf mei 1998 kunnen vrouwen ook volwaardig lid worden. Er zijn inmiddels ruim 900 vrouwen lid van de Sociëteit, die nog steeds dezelfde doelstelling heeft als toen zij werd opgericht: ‘Gezellig verkeer en geoorloofde uithuizigheid’. Wat houdt dat in? Dat horen we van Carina Hilders, gynaecoloog, directeur van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft en bijzonder hoogleraar medisch management en leiderschap. Een gedreven vrouw die zich onder meer inzet voor het verbeteren van de gezondheidszorg voor vrouwen. Omdat er in de medische wereld nog steeds te weinig kennis over het vrouwenlichaam en te weinig aandacht is voor ziektes van vrouwen. Als ziekenhuisdirecteur houdt Hilders zich ook bezig met innovaties in de zorg. Daardoor moet de zorg in de toekomst toegankelijk blijven voor iedereen. Dat de levensverwachting van mensen in een stadsdeel als Zuidwest zeven jaar lager ligt dan in andere Haagse wijken, gaat haar zeer aan het hart.

We hebben een intermezzo van twee musici van het Residentie Orkest: Martine van der Loo (fluit) en Mathilde Wauters (harp).

17.45 uur - Inloop met soep
18.30 uur - Start programma
20.30 uur - Afsluiting

Entree: € 10,00 Ooievaarspas: € 2,50 (Gratis voor vrouwen van de betrokken netwerken)

Locatie: Brede Buurtschool Kleurrijk, Ambachtsgaarde 3, 2542 ED Den Haag

Voor meer informatie: mail@haagsverhaal.nl