The Residents

Al meer dan tien jaar laten de honderden leerlingen van The Residents hun muziek door heel Den Haag horen en veroveren zij de harten van hun toehoorders. Ze leren dat muziek maken niet alleen gaat om de juiste stokhouding of goede ademsteun, maar ook dat je je durft te laten zien.

Met uw steun maakt u mogelijk dat

  • 435 Residents wekelijks muziekles krijgen
  • 8 leerorkesten wekelijks samen spelen
  • The Residents 10 keer per jaar kunnen optreden voor publiek
The Residents

The Residents is al meer dan tien jaar hét educatieproject van het Residentie Orkest. Bij The Residents maken kinderen uitgebreid kennis met muziek, kiezen een instrument dat ze willen leren bespelen en krijgen vervolgens wekelijks in kleine groepjes les op school. Alle groepjes van de school vormen samen een leerorkest.

De kinderen die meedoen komen veelal uit kwetsbare wijken van Den Haag.  Ze zitten in de groepen 5-8 van het primair en speciaal onderwijs en nemen deel via hun school. Met veel van deze scholen werken we al ruim tien jaar succesvol samen.

The Residents Stadsorkest

Sinds 2018 is The Residents Stadsorkest ook onderdeel van het project. Aan het Stadsorkest kunnen alle kinderen uit Den Haag meedoen, ongeacht hun muzikale achtergrond en kennis. Iedere woensdagmiddag komen ze samen in Theater De Vaillant om samen muziek te maken. Een mooi voorbeeld van verbinding door muziek!  

"Mijn dochter heeft plezier in muziek en zelfvertrouwen gekregen. Bij de uitvoering op Prinsjesdag zag ik een ietwat timide meisje vol zelfvertrouwen stralen op het podium. "

- Moeder deelnemer Stadsorkest The Residents

The Residents Academy

The Residents Academy is bedoeld voor leerlingen van het voorgezet onderwijs die na de basisschool door willen met het Residents-project. Ook basisschoolleerlingen die meer willen zijn welkom. Elke dinsdagmiddag krijgen leerlingen van The Residents Academy in groepjes les in Amare

We willen graag dat...

Alle Haagse kinderen met muzikale dromen muziekles kunnen krijgen. Ook kinderen die dat vanuit huis niet meekrijgen of kunnen bekostigen. Met uw gift kunnen we op nog veel meer scholen leerorkesten oprichten.