Jongeren maken het verschil


Stage Your Voice

Vanaf 2019/2020 hebben we gedurende drie seizoenen een aantal Haagse jongeren een muzikaal podium geboden om hun boodschap met een groter publiek te delen. In diverse kunstvormen (spoken word, zang of dichtvorm) vertellen ze over voor hen belangrijke onderwerpen als veiligheid, inclusiviteit, mentale gezondheid, jeugdzorg, discriminatie en leefbaarheid in de wijk. De deelnemers krijgen muzikale, conceptuele en tekstuele begeleiding om hun boodschap naar een muzikaal eindproduct te vertalen. Hun muzikale boodschap verspreiden ze door middel van videoclips, optredens en radiobezoeken.

Stage Your Voice stimuleert bijzondere ontmoetingen, leidt tot nieuwe inzichten en draagt bij aan creatieve mogelijkheden voor zowel de deelnemers als voor onze musici en het publiek.

"Al raak ik maar één iemand met mijn verhaal ..."

- Alicia, deelnemer Stage Your Voice 2021

De praktische kant

Terugblik Stage Your Voice 2021

Tijdens de tweede editie van Stage Your Voice hebben in totaal zes jongeren – Nadia, Myrthe, Vera, Alicia, Henno en Hacer - opgetreden met musici van het Residentie Orkest.

Door de coronapandemie moesten podia sluiten. Hierdoor hebben de Stage Your Voice deelnemers hun verhaal gedeeld aan publiek door middel van een videoclip. Opnames vonden plaats op unieke plekken in de stad.
Met deze registraties bereikten we relevante doelgroepen via online kanalen, waarbij we niet alleen eigen kanalen hebben aangesproken, maar ook partners hebben gevraagd de clips met eigen achterban te delen.

"Met Stage Your Voice krijg ik de kans om mijn verhaal met mensen te delen. Ik hoop dat ik met mijn lied ‘Een Veilig Thuis’ andere kinderen kan helpen. Ik ben dankbaar voor deze kans. "

- Nadia, deelnemer Stage Your Voice 2021 | Na afloop van optreden tijdens het SchuldenLab CEO-symposium in Amare

Terugblik Stage Your Voice 2020

Tegen de zomer van 2020 maakten we op bijzondere plekken in Den Haag registraties van optredens van Stage Your Voice. Zo vertolkten Reno, Benita & Jemaya hun spoken word over racisme en uitsluiting op het dak van het Haagse poppodium PAARD. Raquel trad met haar lied over haar coming-out op voor het Homomonument in Den Haag. Whitney vertelde samen met rappers van het Haags HipHop Centrum over het belang van vrijheid en kunnen zijn wie je wilt zijn in Skatepark Sweatshop. 

Op zondag 4 oktober 2020 presenteerden de deelnemers van Stage Your Voice 2020 samen met musici van het Residentie Orkest vanuit het Zuiderstrandtheater onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Kijk alle optredens terug op ons YouTube-kanaal.

Rabobank regio Den Haag is de corporate partner van SYMPHONY 2030