Klassieke muziek voor iedereen

Appeltaartconcerten

We komen met appeltaart en klassieke muziek naar mensen toe. Om mensen te raken en te ontroeren. We spelen voor mensen die om wat voor reden dan ook niet (meer) naar een concertzaal kunnen gaan. Ook familie, vrienden, buren en andere liefhebbers van klassieke muziek zijn van harte welkom bij onze openbare concerten.

Die openbare concerten geven we o.a. in buurthuizen, wijktheaters en zalen van zorginstellingen. Er zijn ook besloten concerten in woonkamers in hospices, ouderenzorginstellingen en TBS-klinieken. Soms spelen we dus voor 2, soms voor 200 mensen een concert.

Uiteraard wordt er in de pauze appeltaart geserveerd. De appeltaart staat symbool voor de veilige, warme sfeer van de concerten. De klassieke muziek komt in deze sfeer goed tot hun recht. Ook voor de musici zijn de Appeltaartconcerten bijzondere gebeurtenissen. Zij hebben hier direct, persoonlijk contact met het publiek.

Zowel onze openbare Appeltaartconcerten als onze besloten Appeltaartconcerten zijn informeel, laagdrempelig, feestelijk en ontroerend. De sociale effecten van de concerten vinden we erg belangrijk.

Wij hebben gekozen om voor de concerten een samenwerking aan te gaan met Stichting Appeltaartconcerten. Zij hebben eenzelfde ‘inclusieve’ missie. Stichting Appeltaartconcerten organiseert al vijf jaar met groot succes Appeltaartconcerten en haar kernmusici spelen reeds twaalf jaar in de ouderenzorg. Stichting Appeltaartconcerten organiseert zo’n 175 concerten per jaar. Daar is dus veel expertise met betrekking tot de organisatie en de doelgroepen aanwezig.

Vrienden voor Appeltaartconcerten
De Appeltaartconcerten worden mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Vrienden van het Residentie Orkest. Ook bijdragen aan dit project? Word Vriend!

Contact

Rabobank regio Den Haag is de corporate partner van SYMPHONY 2030