Vouchers langer geldig

Heb je in seizoen 2020/2021 kaarten voor geannuleerde concerten omgezet in een voucher ter waarde van je aankoopbedrag? Omdat de pandemie langer aanhoudt dan eerder voorzien, verlengt de cultuur- en evenementenbranche de regeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’.

Hierdoor heb je langer de tijd om vouchertegoeden om te zetten in kaarten voor concerten of voorstellingen die wél doorgaan, te weten 24 maanden. Geld terugvragen is ook altijd mogelijk.

Deze verlenging is tot stand gekomen na overleg tussen de evenementen- en de cultuursector en de betrokken overheden. De regeling wordt ondersteund door het ministerie van OC&W en EZK en volgt de regels van de Autoriteit Consument en Markt.

De Bewaar Je Ticket Regeling is tijdens de eerste coronagolf van kracht gegaan en houdt in dat entreebewijzen voor verplaatste evenementen geldig blijven en dat tickets voor afgelaste evenementen kunnen worden omgezet in vouchers. Geldelijke restitutie blijft in alle gevallen ook een optie. Hierdoor is voorkomen dat extra financiële problemen ontstonden door massale restitutie van ticketgelden.

In de oorspronkelijke ticketregeling, uit april 2020, is met de lange duur van de coronacrisis geen rekening gehouden. Evenementen worden nu voor de tweede of derde keer verplaatst of definitief geannuleerd. Ook is het door de aanhoudende coronamaatregelen niet mogelijk geweest voor consumenten om tegoeden (vouchers) in te wisselen voor een ander evenement: het organiseren van alternatieve evenementen was immers niet mogelijk. Met de verlenging van de termijn kunnen de ticketvouchers alsnog gebruikt worden.

De volledige regeling is te vinden op www.bewaarjeticket.nl.