Toonaarden: een pilot podcast

Hoe is het om in coronatijd in het orkest te spelen? In Toonaarden stapt radiomaker Lex Bohlmeijer achter de schermen van het Residentie Orkest. Van kakofonie in de repetitieruimte tot gezonde spanning voor een concert, Bohlmeijer neemt je in deze pilot podcast mee in de reis naar het podium. Natuurlijk vol muziek. 

Duik met Lex Bohlmeijer achter de schermen via Spotify en laat ons vooral weten wat je ervan vindt.

Aflevering 2: Amare
De allereerste repetitie in onze nieuwe concertzaal in Amare. We keren terug naar het hart van de stad. Hoe ging die eerste repetitie? Hoe beleefde onze nieuwe chef-dirigent Anja Bihlmaier de nieuwe concertzaal? Lex Bohlmeijer vroeg het haar, maar ook aan enkele van onze musici zoals concertmeester Wouter Vossen. Beluister de preview en vind de volledige aflevering op Spotify.
Aflevering 1: Samen
In een concert komt het allemaal samen: de perfecte harmonie van blaas, slag, strijk, toets en snaar. Maar oefenen, dat doe je eerst in je eentje en daarna pas met elkaar. Hoe is dat? Lex Bohlmeijer volgt o.a. fluitiste Eline van Esch, celliste Justa de Jong en dirigent Sander Teepen in de weg naar de 6e van Dvořák. Beluister de preview en vind de volledige aflevering op Spotify.

In de podcast

Anja Bihlmaier
Chef dirigent
Wouter Vossen
Orkestmeester
Sven Arne Tepl
Artistiek Directeur
Lex Bohlmeijer
Host

Klinkt goed?

Dan horen we graag van je! We zijn benieuwd wat je vindt van het ritme, onderwerp en horen graag jouw ideeën.

Geef je mening