RO x Joep Beving


Een van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld bundelt zijn krachten met het Residentie Orkest Den Haag

Joep Beving, een van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld, bundelt zijn krachten met het Residentie Orkest Den Haag. De pianist die we kennen van zijn minimalistische en introspectieve composities werkt voor het eerst samen met een heel orkest. Het resultaat is op 28 & 29 september 2024 tijdens een bijzondere Symphonic Junction te horen in de Concertzaal in Amare.

Pianist Joep Beving maakt sinds 2015 grote indruk met zijn minimalistische en introspectieve composities, of naar eigen zeggen ‘’toegankelijke muziek voor complexe emoties’’.  Bevings muziek past in de neoklassieke pianostroming waartoe ook Olafur Arnalds en Nils Frahm behoren. Hij weet daar een volstrekt eigen intimiteit aan toe te voegen waardoor hij wordt gezien als een ware sensatie binnen de hedendaagse klassieke muziek.  

"Het is voor mij een prachtige kans om nieuwe muziek naar het publiek te brengen waar ik solo nooit de kans voor heb. Mijn dank aan het Residentie Orkest voor het vertrouwen en deze kans is groot!"

- Joep Beving

Het wordt een bijzondere avond. Je gaat onder andere werk horen van zijn Henosis-album en uiteraard ook een mooie doorsnede van alles wat hij de afgelopen jaren gemaakt heeft. Voor de orkestratie wordt Joep bijgestaan door arrangeur Gijs Kramers die ook de muzikale leiding op zich neemt.  

Tekst vervolgt onder de video

Joep Beving: "Corona heeft de live beleving van mijn album Henosis in de kiem gesmoord. Het is fantastisch om sommige stukken van dat album eindelijk hernieuwd op de bühne te kunnen brengen en nog wel in een arrangement voor orkest. Daarnaast is het voor mij een prachtige kans om nieuwe muziek naar het publiek te brengen waar ik solo nooit de kans voor heb. We zijn het programma nog aan het finetunen maar ik hoop ook een aantal premieres te kunnen presenteren. Mijn dank aan het Residentie Orkest voor het vertrouwen en deze kans is groot!"

Sven Arne Tepl, algemeen & artistiek directeur van het Residentie Orkest: “In onze samenwerking met het iconische poppodium PAARD presenteren wij al meer dan tien jaar bijzondere, spannende ontmoetingen tussen ons orkest en artiesten uit andere genres. Op onze gezamenlijke wensenlijst stond al lang een samenwerking met pianist en producer Joep Beving. Joep speelt met klank en stilte, is spiritueel en minimalistisch en op heel bijzondere wijze ontstaat een community tijdens zijn optredens. Juist door de eenvoud en het meditatieve is dit ook voor ons een heel ander soort project.”

Beeld © Anna Rosenthal (header) en Rahi Razvani.

Beleef Joep Beving met het Residentie Orkest live op zondag 29 september!