Residentie Orkest speelt voor wijkbewoners Benoordenhout


Portiekmuziek

Op zaterdag 17 september bracht het Residentie Orkest met Portiekmuziek een bezoek aan de Haagse wijk Benoordenhout. Het stimuleren van ontmoeting en verbinding staat centraal bij de wijkprogrammering. Ruim 120 wijkbewoners luisterden in de Duinzichtkerk aandachtig naar werken voor fluit en harp van onder anderen Bach, Fauré, Andriessen en Debussy. Tussendoor vertelden fluitiste Martine van der Loo en harpiste Ernestine Stoop over het repertoire en de historie van de fluit en harp.

Op het concert kwamen vooral alleenstaande seniore wijkbewoners af, maar er namen ook stellen en enkele ouders met kinderen in de houten bankjes plaats. Onder de aanwezigen waren tevens begeleiders met bewoners van Evita Lokaal.

"Wat een prachtig initiatief van het Residentie Orkest om dicht bij de mensen te spelen. Onze bewoners kunnen niet meer zo ver van huis, hun wereld wordt steeds kleiner. Dat ze op loopafstand een klassiek concert kunnen bijwonen is fantastisch."

- Begeleider Evita Lokaal

Na afloop konden mensen in de kapel van de kerk aanschuiven voor een gezonde en gezellige lunch, die werd aangeboden door de plaatselijke supermarkt.

Het Portiekmuziek-optreden in Benoordenhout betreft een gratis programmering voor wijkbewoners die in samenwerking met Wijkvereniging Benoordenhout en de Duinzichtkerk tot stand is gekomen. Portiekmuziek is onderdeel van Symphony 2030, de maatschappelijke programmering van het Residentie Orkest, waarbij musici door het jaar heen de stad ingaan om muziek dichtbij de mensen te brengen.

Op dinsdag 8 november vindt een nieuw Portiekmuziek-optreden voor mantelzorgers Segbroek en mogelijk ook uit andere wijken plaats. Dit optreden staat in het teken van de Dag van de Mantelzorger.
Locatie: Theater de Nieuwe Regentes, 14.00 uur.

Deze informatie is nog onder voorbehoud en kan mogelijk gewijzigd worden.

Foto's: Annebeth Rosenboom