Album-release: Orchestral Works vol. 4 van Toshio Hosokawa

Toshio Hosokawa is de belangrijkste Japanse componist van nu met fascinerende klankwerelden. Platenlabel Naxos brengt deel 4 uit van Hosokawa's orkestwerken, gespeeld door het Residentie Orkest onder leiding van Jun Märkl in samenwerking met trompettist Jeroen Berwaerts en violist Paul Huang.

Het vierde deel in de reeks van Hosokawa's orkestwerken, waarbij hij bij alle opnamesessies aanwezig was, bevat twee concerten en twee orkestwerken. Het Trompetconcert 'Im Nebel', geïnspireerd op het gedicht van Herman Hesse, roept een visie op van de mens en de natuur, waarin de trompet langzaam en magisch wegsmelt in de orkestrale mist. Geïnspireerd door een geboorte plaatst het Vioolconcert 'Genesis' de solist als menselijke protagonist in een universeel drama van het vinden van harmonie door conflict. Sakura is een van de meest geliefde liederen van Japan, gearrangeerd door Hosokawa voor orkest, en Uzu vertoont unieke orkestrale klanken.

Kijk hier voor andere muziekdiensten!
"Wij zijn al geruime tijd geïntrigeerd door het werk van Toshio Hosokawa. Hij creëert de meest fascinerende klankwerelden en is een van relevantste componisten van vandaag. We voelen ons verplicht om dat repertoire op te nemen voor de internationale gemeenschap van luisteraars. Samen met Jun Märkl, een van de sterkste pleitbezorgers van Hosokawa's muziek, is dit een zeer waardevol project. "

- Sven Arne Tepl, algemeen en artistiek directeur Residentie Orkest

Toshio Hosokawa tijdens de opnames in Amare
Dirigent Jun Märkl voor het Residentie Orkest
Meer opnames van het Residentie Orkest beluisteren?