One Minute Symphony

Lydia Gardiner
"Het was erg interessant om te praten over de verschillende stijlen en technieken die worden toegepast bij meubelrestauratie. Het wordt lastig om al die verschillende elementen in zo'n korte tijd naar voren te brengen."

- Lydia Gardiner

De Australische Lydia Gardiner zocht naar inspiratie voor haar One Minute Symphony in de werkplaats van Ramses Hertman, meubelrestaurateur in Den Haag. Zijn gedetailleerde manier van werken vindt Lydia interessant om te vertalen naar muziek. Tijdens de ontmoeting liet Ramses foto’s zien van een restauratie aan de gewelfschildering in de Grote Kerk van Alkmaar waar hij aan had gewerkt. Dit was een belangrijk moment van inspiratie voor Lydia. Na de restauratie waren de houten planken weer met elkaar verbonden en toonde het houtwerk leven doordat de grijze kleur was verdwenen. Hoe Lydia dit zal verwerken in haar muziek hoor je tijdens de première op vrijdag 5 april om 20.15 uur in Amare.

Luister de One Minute Symphony van Lydia Gardiner live tijdens het concert 'Klassiekers met Jan Willem de Vriend' op vrijdag 5 april.