De One Minute Symphony van

Myrto Nizami

In het project One Minute Symphony gaan compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een Haagse bewoner of laten zich inspireren door een locatie of een kunstwerk ergens in de stad. Over deze ontmoeting schrijven de studenten een symfonie van één minuut die korte tijd later door ons wordt gespeeld. Een persoonlijk verhaal omgezet in muziek. Dat kan alleen bij het Residentie Orkest.

"Elke cultuur, elke samenleving heeft zijn eigen denkwijze om te formuleren wat persoonlijke, maar ook collectieve vrijheid is"

- Myrto Nizami

De compositie van de Griekse Myrto Nizami staat in het teken van Vrijheid, vanwege de viering 75 jaar vrijheid in 2020. Op zoek naar inspiratie bezocht zij het Vredespaleis, waar zij sprak met Andrey Poskakukhin. Hij is werkzaam voor het Internationaal Gerechtshof en wist Myrto alles te vertellen over deze organisatie en over het prachtige gebouw waarin het gehuisvest is.

De première van Myrto Nizami’s One Minute Symphony getiteld Fake Palindromes klinkt op Anja ontmoet Hannes Minnaar vrijdag 11 maart om 20.00 uur in Amare.

De première van Myrto Nizami’s werk stond oorspronkelijk gepland op 17 april 2020, maar werd geannuleerd door de maatregelen tegen Covid-19.

Volg het proces

Myrto Nizami laat graag zien hoe het creatieve proces gaat tijdens het componeren van deze One Minute Symphony. Van eerste ontmoeting tot de laatste noot, je kunt het volgen in een serie korte vlogs.

De première van deze One Minute Symphony bijwonen? Kom naar Anja ontmoet Hannes Minnaar.