One Minute Symphony van

Max van Platen

In het project One Minute Symphony gaan compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een Haagse bewoner of laten zich inspireren door een locatie of een kunstwerk ergens in de stad. Over deze ontmoeting schrijven de studenten een symfonie van één minuut die korte tijd later door ons wordt gespeeld. Een persoonlijk verhaal omgezet in muziek. Dat kan alleen bij het Residentie Orkest.

"Ik wil niet dat de muziek te voorspelbaar wordt"

- Max van Platen

Compositiestudent Max van Platen zocht naar inspiratie voor zijn One Minute Symphony in het Kunstmuseum. Hier sprak hij Doede Hardeman, Hoofd Collecties van het museum over het werk ‘de Blauwe vlam’ van Constant. Met name het idee om de wereld opnieuw in te richten en een utopie te bereiken waar men een vrije geest kan hebben sprak Max aan.

De première van Max van Platens One Minute Symphony klinkt tijdens Kleurrijke Klanken op vrijdag 11 februari om 20.00 uur in Amare.

Volg het proces

Max van Platen laat graag zien hoe het creatieve proces gaat tijdens het componeren van deze One Minute Symphony. Van eerste ontmoeting tot de laatste noot, je kunt het volgen in een serie korte vlogs.

De première van deze One Minute Symphony bijwonen? Kom naar Kleurrijke Klanken.