One Minute Symphony van

Hidde Kramer

In het project One Minute Symphony gaan compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een Haagse bewoner of laten zich inspireren door een locatie of een kunstwerk ergens in de stad. Over deze ontmoeting schrijven de studenten een symfonie van één minuut die korte tijd later door ons wordt gespeeld. Een persoonlijk verhaal omgezet in muziek. Dat kan alleen bij het Residentie Orkest.

"Om een Christelijke traditie tegenover een Oosterse te zetten. Dat zou interessant zijn."

- Hidde Kramer

Compositiestudent Hidde Kramer zocht naar inspiratie voor zijn One Minute Symphony in het Kunstmuseum. Hier sprak hij Doede Hardeman, Hoofd Collecties van het museum over het werk ‘Christus en Boeddha’ van Paul Elie Ranson. Hidde vond het interessant hoe hij naar het schilderij kijkt en hoe men dat destijds deed. De werelden en geloven die in het schilderij worden samengebracht en die niet bij elkaar passen, maar toch versmelten is iets wat Hidde wellicht zal verwerken in zijn compositie.  

Volg het proces

Hidde laat graag zien hoe het creatieve proces gaat tijdens het componeren van deze One Minute Symphony. Van eerste ontmoeting tot de laatste noot, je kunt het volgen in een serie korte vlogs.