RO in de Wijk

Nieuwjaarsconcerten met The Residents


Het Residentie Orkest organiseert in samenwerking met Haagse cultuurankers weer een serie Nieuwjaarsconcerten. Zo waren we op 14 januari jl. te gast in het Hofstad Lyceum en op 28 januari jl. in Muzee Scheveningen.

"Afgelopen weekend hebben we met het koperkwintet gespeeld tijdens het eerste Nieuwjaarsconcert in een van de wijken van Den Haag. Het is zo mooi om te zien hoe het publiek geraakt wordt door de kinderen van The Residents, het koor maar ook door onze eigen bijdrage. Het leuke aan deze concerten is dat je als musicus veel dichter bij het publiek bent, waardoor er meer interactie mogelijk is. We hebben nog vier concerten te gaan, met steeds een andere invulling. Ik kijk daar erg naar uit!"

- Mariëlle van Pruijssen - hoorn

Bij deze editie in het Hofstad Lyceum speelden naast het koperkwintet, kinderen van The Residents van de Gelderlandschool en het Willy Caron Muziektheater. De acts kwamen aan het eind van het concert samen voor een spetterende afsluiting.
(foto's Hans Poel)

Bij de editie in Muzee Scheveningen op 28 januari jl. speelden ons koperkwintet en kinderen van The Residents bij de opening van de tentoonstelling Mijn Duindorp. Deze tentoonstelling is nog tot 4 mei 2024 te bezoeken.
(foto's Arnaud Roelofsz)

Benieuwd naar de volgende Nieuwjaarsconcerten?