Neem een kijkje in de concertzaal van Amare

Met vier theater- en concertzalen, een vergadercentrum, een groot aantal publieke ruimtes en twee horecagelegenheden, is Amare een groot cultuur- en congreshuis. Een instelling voor de podiumkunsten en tegelijk een middelbare school en een conservatorium voor muziek en dans. Een gebouw waar wel 6600 mensen tegelijk over de vloer kunnen zijn voor verschillende activiteiten.

Zuiverste geluidsbeleving
Elk van de vier zalen in Amare is los in het gebouw geplaatst. Zo blijven de geluidstrillingen binnen de zaal en ondervinden de zalen onderling geen hinder van elkaar. Voor de zuiverste geluidsbeleving zijn in alle zalen akoestische voorzieningen zoals plafonds, panelen en gordijnen aangebracht, die door de bijzondere afwerkingen tegelijk de sfeer in de zalen bepalen. Elke zaal heeft aan de buitenzijde een bijzondere herkenbare afwerking. Zo is de afwerking van het Danstheater (de theaterzaal) van bamboe, heeft de Concertzaal een goudkleurige metalen afwerking en is de Conservatoriumzaal gehuld in beton. Bij de zalen bevinden zich de foyers.

Studie- en lesruimtes
In Amare bevinden zich meerdere studie- en lesruimtes voor de muziek- en dansstudenten van het Koninklijk Conservatorium, eigen studio's voor de dansers van het Nederlands Dans Theater en een eigen repetitiezaal voor de musici van het Residentie Orkest.

Openbare ruimte
Op de begane grond van Amare loopt een overdekte, vrij toegankelijke ruimte van het Spuiplein helemaal naar de kant aan de Turfhaven. Hier bevinden zich de kassa, het Kunstenplein en een horecagelegenheid met terras. Onder het gebouw is een openbare parkeergarage en een openbare fietsenstalling. 

Foto: Martin de Winter, Pelsuma Bouw

Concertzaal

De Concertzaal ligt op de tweede etage en is de grootste zaal in Amare. Bezoekers kunnen in deze zaal zowel vóór het podium zitten, als rondom en zelfs achter het podium. Deze plekken bevinden zich op twee verdiepingen balkons, die zich rondom de hele ruimte uitstrekken.

De zaal is omgeven door akoestische panelen, waarvan het reliëf, net zoals de groene stoelen en het eiken parket, beeldbepalend is. De Concertzaal is multifunctioneel. Voor popconcerten kunnen de stoelen van de parterre de zaal uit, kan het podium worden vergroot en worden de -speciaal voor deze zaal ontworpen- mobiele bars in de zaal gereden. In de ‘klassieke’ opstelling met stoelen kunnen 1500 zittende mensen in de zaal terecht, in de ‘pop’-opstelling praat je al gauw over 2500 staande bezoekers.

Dit is de zaal waar het Residentie Orkest kan schitteren. Natuurlijk is in deze prachtige multifunctionele zaal veel ruimte voor andere grote nationale en internationale orkesten. De popprogrammering organiseert Amare samen met Paard. Ook zullen in de Concertzaal congressen en presentaties plaatsvinden.

Richt de camera van je smartphone op de QR-code of klik erop om een 3D-visualisatie van de Concertzaal te bekijken.

Wijzigingen voorbehouden.
© Bouwcombinatie Cadanz