Interview met Louise Koopman

""Het raakt mij dat jonge kinderen worden meegenomen in de rijkdom van muziek""

- Louise Koopman

Vanaf haar zevende ging ze al aan de hand van haar vader mee naar concerten in het Amsterdamse Concertgebouw. Tegenwoordig is Louise Koopman kind aan huis bij het Residentie Orkest. De liefde voor klassieke muziek wil ze graag doorgeven aan een volgende generatie, een van de redenen waarom ze Vriend is geworden.

“Ik heb het inderdaad met de paplepel ingegoten gekregen van mijn ouders”, vertelt de nu 53-jarige HR-adviseur bij Rijkswaterstaat. “Ik beschouw dat als een van de mooiste dingen die ik heb meegekregen. Klassieke muziek is een rode draad in mijn leven, eerst in Amsterdam maar nu alweer twintig jaar in Den Haag. Dat bleek gelukkig ook een echte stad te zijn met dans, theater, film en het Residentie Orkest. Pas later ontdekte ik dat er ook een Vriendenvereniging bestond, al duurde het even voordat ik lid werd. Natuurlijk zijn er leuke workshops, de repetitiebezoeken en de ontmoetingen met andere Vrienden tijdens concerten, maar dat jonge kinderen dankzij de bijdrage van de vereniging worden meegenomen in de rijkdom van muziek, dat raakte mijn hart. Met plezier wilde ik daarvoor Vriend worden. Ik vind ook dat het orkest steeds beter is gaan spelen in al die jaren, ze kunnen zich echt meten met de groten der aarde. Maar vriendschap moet ook betekenen dat je er bent in minder goede tijden, mochten die aanbreken.”

“Blijf jong van hart”, is het devies dat ze de 75-jarige Vriendenvereniging wil toewensen. “Blijf fris en ontvankelijk naar de toekomst kijken, en ondersteun mooie projecten zoals de One Minute Symphony, waarmee het Residentie Orkest jonge componisten een podium geeft. Overtuig andere mensen ervan dat Vriend zijn van het Residentie Orkest belangrijk