Gevonden:

Nieuwe contrafagot

De contrafagot is een echte spin in het web binnen het orkest. Met zijn octaaf lagere geluid dan zijn directe collega, de fagot, brengt hij diepte en warmte aan de orkestklank. Tijdens grote symfonische werken van onder anderen Beethoven, Mahler en Sjostakovitsj laat hij proactief van zich horen. Vanwege het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd van onze huidige contrafagot was het Residentie Orkest dringend op zoek naar een nieuw exemplaar. Deze is inmiddels aangeschaft door de steun van gulle gevers.

Een nieuwe contrafagot voor het Residentie Orkest
We zijn overdonderd door gulle donaties om een nieuwe contrafagot voor het Residentie Orkest aan te schaffen. Gecombineerd met de opbrengsten van het Vriendenconcert, is er in totaal € 25.618,50 opgehaald!

Maar een contrafagot kost toch bijna €40.000 euro?
Dat klopt: een contrafagot is duurder dan het opgehaalde bedrag. Vanwege het 75-jarig bestaan van de Vereniging van Vrienden vullen zij het bedrag aan als jubileumcadeau aan het orkest.

Wanneer kunnen we de contrafagot horen? 
De bestelling voor de nieuwe contrafagot is inmiddels geplaatst. Wanneer deze voor het eerst te horen is, hangt af van de leverancier. We houden u vanzelfsprekend op de hoogte hierover.